Dr Joel Disperza-A gondolkodás és az érzelem irányítása





 1. LECKE: A FORMULA EREDETE A bevezetőben megismerted, hogyan találta meg Dr. Joe a szív és az agy közötti kapcsolatot és ez hogyan vezetett a sajátos formulája kifejlesztéséhez: A szív és az agy koherenciájának összekapcsolásával befolyásolhatjuk elménket, testünket és végső soron átvehetjük az irányítást az életünk felett! Mind a Dr. Joe személyes gyógyulásáról szóló történetben, mind más, úgynevezett „spontán gyógyulást“ átélt emberek beszámolóiban négy fontos közös pont merült fel. Ez a négy lényeges pont a következő: 
1. Mindegyikük hitt egy belső, életet adó intelligenciában - nevezzük bárhogyan is, amely gondoskodik a test egyensúlyáról, javításáról és regenerációjáról. Időt szántak arra, hogy újra és újra kapcsolatba kerüljenek ezzel az intelligenciával, bemutassanak neki egy nagyon konkrét „tervet“, majd hagyták dolgozni, hogy az gyógyulást hozzon számukra. Az erő, amely megteremtette a testet, meggyógyítja a testet. „ „ 5 
2. Ezek az emberek valamilyen szinten mind felelősséget vállaltak a saját egészségükért. Átgondolták, hogy korábbi gondolataik és cselekedeteik közül melyek befolyásolhatták őket - és tudatosították magukban a tudattalan mentális és fizikai állapotukat. A gondolatok és az érzelmek úgy kondicionálódhatnak, hogy önjáróvá válnak és beragadunk egy végtelen hurokba. A tudatosság elvezet minket a tényhez, hogy „el tudjuk felejteni“ a régi énünket. 
3. Azt is átgondolták, hogy mire akarják összpontosítani a figyelmüket, hogyan akarnak viselkedni és kik akarnak lenni az új életükben. Mindezt addig gyakorolták önmagukban, amíg a test már nem tudott különbséget tenni a képzelet és a valóság között, mert az érzelmeket már a belső tapasztalat hozta létre. Napról napra jobban érezték magukat és végül valóban javult az egészségük. Egy új én egy új valósághoz vezet. 
4. A belső fókuszukban mindannyian elvesztették minden idő- és térérzékelésüket. Ez akkor történik, amikor annyira jelen vagyunk abban, amit csinálunk, hogy elfelejtünk mindent magunk körül. Azzal, hogy jelen vagyunk a jelen pillanatban, belülről kifelé teremtjük meg a világunkat. 
Dr. Joe mélyreható ismereteket szerzett a neuroplaszticitás, epigenetika, pszichoneurológia és kvantumfizika tudományágaiban, amelyekben végül választ és magyarázatot talált arra, hogyan lehetséges, hogy elménk ilyen közvetlen hatással van a testünkre és a valóságra. Tudását könyvek és workshopok formájában kezdte el megosztani és kiderült, hogy a résztvevők fokozatosan képesek voltak ezt jól megvalósítani, így ez a hatás valóban reprodukálható. Dr. Joe különböző kutatócsoportokkal együtt számos kísérletet végzett ezeken a workshopokon, amelyek eredményei lehetővé tették számára, hogy tovább bővítse tudását és még célzottabban tanítson. 
6 „ „ 
1. Tény: A gondolatok hatással vannak a testünkre, az elménkre és az életünkre. 
2. Tény: A személyiségünk teremti meg személyes valóságunkat. 
7 A FORMULA RÖVIDEN 
1. LÉPÉS: AGYKOHERENCIA Az agy és az elme irányítása 
2. LÉPÉS: SZÍVKOHERENCIA A saját érzelmeid szabályozása 
3. LÉPÉS: TÚLNŐNI ÖNMAGADON A régi személyiség legyőzése és egy új személyiség megteremtése 8 Az információ átalakuláshoz vezet A workshopon a résztvevők beépítették ezeket a felismeréseket és tapasztalatokat, a test biokémiája és genetikai kifejeződése pedig megváltozott ezen információk révén. Minden ember, aki ezt sikeresen megvalósítja és beszél róla, másokat is inspirál vele. Egy ilyen embert meghallgatunk és elkezdünk hinni magunkban és a lehetőségeinkben. Képzeld el, hogy egyike vagy azoknak az embereknek, akik a kamera előtt ülnek és a személyes áttörésükről beszélnek: Milyen sikerről szeretnél beszámolni? Hol tartanál az életedben ebben a pillanatban? Miért lennél különösen hálás? Mi az, amiért különösen lelkesednél? Sokéves kutatás után Dr. Joe egy egyszerű képletbe sűrítette azt a munkát, amit a workshopjain tanít: + Amikor megtanuljuk irányítani az elménket és növelni az agyunk koherenciáját, + megtanuljuk szabályozni saját érzelmeinket, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottak maradjunk és koherenciát teremtsünk a szívben + megtanulunk felülemelkedni korábbi személyiségünkön, amely a jelenlegi személyes valóságunkhoz kapcsolódik, + az egységes mezőből teremtünk ahelyett, hogy anyag teremtene anyagból = ez hatalmas változásokhoz vezet a testben, az elmében és a magánéletben. Ezen a tanfolyamon pontosan megtanulod, hogyan kell ezt tenni. Jó szórakozást!

2. LECKE: AZ ÁTALAKULÁS MODELLJE Ahhoz, hogy valóban megváltozz, felül kell kerekedned a testeden, a szokásaidon, a körülményeiden, sőt, még a jelenlegi személyiségeden is. Szó szerint valaki mássá kell válnod. De a régi „én“ már régóta és mélyen bevésődött az agyadba és a testedbe. Ennek nagy részének nem is vagyunk tudatában. 35 éves korunkra az, amit „énként“ érzékelünk, 95%- ban egyszerűen az idővel kialakult programokból áll. Olyan gyakran gondoltuk ezeket a gondolatokat és olyan gyakran éreztük ezeket az érzelmeket, hogy ez lett a normális állapotunk, amit öntudatlanul újra és újra visszahozunk. Egy idő után a test, amely ezeket a belső érzéseket átéli, nem tud különbséget tenni a külső események között és azt hiszi, hogy ezt a valóságban is nap, mint nap átéljük. A testünk biokémiája, a neurológiai hálózatok, a hormonszintek és még a génkifejeződésünk is mindig megfelel a gondolatainknak, cselekedeteinknek és érzéseinknek. Most itt az ideje, hogy kitörj ebből a végtelen körforgásból és meghaladd a régi érzéseidet és gondolataidat - a régi „ént“. Az első lépés az, hogy tudatosítsd ezeket! „ „ 
13 A GONDOLKODÁS ÉS ÉRZÉS KÖRFORGÁSA 
14 Szánj időt arra, hogy elgondolkodj a gondolataidon, érzéseiden és tudatosítsd őket: Milyen gondolatok járnak a fejedben minden nap? Például mi jut eszedbe, amikor reggel felébredsz, mi az első dolog, amire gondolsz? Milyen érzések kapcsolódnak ezekhez a gondolatokhoz? Hogyan beszélsz magaddal és másokkal, amikor így gondolkodsz? Milyen viselkedésformákban találod magad újra meg újra, amelyeknek talán semmi közük az aktuális helyzethez, hanem egyszerűen csak megszokásból vannak? Milyen érzések és gondolatok társulnak ezekhez a viselkedésekhez? Szeretetteljes gondolatok ezek? Illeszkednek ahhoz a jövőhöz, ami felé tartani szeretnél? Írj le néhány olyan gondolatot, amit NEM akarsz gondolni a jövődben. (pl. Ezt nem tudom megcsinálni. Nem vagyok elég jó. Biztos, hogy rosszul fog sikerülni. Az életemnek ez a része szörnyű, ez soha nem fog megváltozni ... :) 
15 16 TUDATOS ÉS TUDATALATTI LENYOMATOK 17 „ 
„ A változás azt jelenti, hogy meghaladjuk a környezetünket és a körülményeinket. 18 GONDOLATOK ÉS VALÓSÁG NAPONTA 60.000 - 70.000 35 ÉVES KORUNKRA AZ EGÓNK 95%-A TUDATALATTI PROGRAMOZÁSBÓL ÁLL. UGYANAZ A VISELKEDÉS UGYANAZOKHOZ A TAPASZTALATOKHOZ VEZET, EZEK MINTÁKKÁ VÁLNAK AZ AGYUNKBAN ÉS ISMERŐS ÉRZÉSEKKÉNT ÉRZÉKELJÜK ŐKET GONDOLATOK = AZ AGY NYELVE ÉRZÉSEK = A TEST NYELVE 19 MEDITÁCIÓ = 
1. ELSZAKADÁS A KÜLVILÁGTÓL 
2. A TEST LEÜLTETÉSE ÉS FELÜLKEREKEDÉS A TESTEN 
3. NEM VAGYUNK A MÚLT ÉS A JÖVŐ RABSZOLGÁI 
4. A JELEN PILLANAT MEGTALÁLÁSA 20 A jelen pillanat szabadsága A múltban csak azt találod, amit már tudsz - a múlt alapján próbáljuk megjósolni a jövőt, így csak egyetlen hely van, ahol igazán szabadon kapcsolódhatsz valami újjal: az értékes jelen pillanat. Mától kezdve minden nap szánj egy kis időt arra, hogy belépj ebbe az értékes jelen pillanatba. Gyakorlat: Gyere pihenni 
∞ Ülj le egy csendes helyen. 
∞ Csukd be a szemed és ideiglenesen zárj ki minden külső ingert (ha szeretnéd, hallgathatsz halk zenét, ez általában segít). 
∞ Vond el a figyelmed a külvilágtól és nyugtasd meg a tested. 
∞ Merülj el újra és újra a jelen pillanatban vagy térj vissza oda. 
∞ Ebben a pillanatban megszabadulsz a múlttól és létrehozod a teret egy teljesen új jövőnek. Először megjelennek azok a gondolatok és érzések, amelyek általában futnak a tudatalattiban - ez teljesen rendben van! Ez a tudatosság része, amit már gyakoroltál. Így jobban megismered önmagad, de nem engedsz ezeknek a gondolatoknak, hanem újra és újra visszahozod magad a jelenbe. Minden egyes alkalom, amikor visszahozod magad a jelen pillanatba, győzelem! Minden egyes alkalommal energia szabadul fel benned, és felszabadít a múltad láncai alól. Te vagy a szellem, amely vezeti a testet. Megszelídíted a testedet és az új valóságodra neveled. Légy méltó rá.

3. LECKE: BELÉPÉS AZ ISMERETLENBE Az előző leckében leírtál néhány dolgot, hogy tudatosítsd őket. Hogyan boldogultál ezzel? Észrevettél vagy tudatosult benned azóta több dolog - talán egészen váratlanul is a mindennapjaidban? Írd le őket itt vagy az előző leckénél készített listádnál. 
25 Ha megfigyeled a benned lévő gondolatokat és érzéseket, amelyek automatikus programként futnak, akkor abban a pillanatban már nem vagy benne a programban. Te vagy a tudatosság, amely érzékeli azt. Ebből az objektív távolságból most elkezdhetsz változtatni. A változás áramlata Ez a tudatossá válás tehát az első lépés a régi egóból egy új egóba. Belelépsz a változás folyójába és Dr. Joe rámutat, hogy ez először kényelmetlen érzés lesz, mert most kilépsz a megszokott terepről az ismeretlenbe. Az elmévé vált test a megszokottban akar maradni és megpróbál majd lebeszélni a változásról. Minden fizikai szerkezet - neurológiai, hormonális, biokémiai és genetikai - a régi állapothoz alkalmazkodott, ezért olyan nehéz a változás. Nagyon sok ember megvárja, amíg válságba vagy életének mélypontjára kerül, mielőtt valóban felkészülne a változásra. Dr. Joe arra bátorít, hogy ne várj erre, hanem helyette szándékosan juttasd magad egy emelkedettebb állapotba, ahol a jövődről alkotott vízió és jó érzések inspirálnak. 
26 „ „ Egy emelkedett érzelemhez kapcsolt egyértelmű szándék által kondicionáljuk a testet és az agyat egy új jövőre. 
27 RÉGI MODELL 28 KVANTUM MODELL 29 Most gondolj arra, hogy ki akarsz lenni: Melyik éneddé szeretnél válni? Kezdj el ismerkedni a hozzá tartozó gondolatokkal és érzésekkel. Olyannyira, hogy a tested elkezdi elraktározni ezeket az új gondolatokat és érzéseket és a régi hálózatokat és kondicionálásokat felülírja az újakkal. Az előző gyakorlatban megfigyelő voltál, most teremtővé válsz azáltal, hogy előre programozod és belsőleg összehangolod magad. Mely gondolatokat szeretnéd gondolni és új hálózatokká huzalozni az agyadban? (pl. Minden lehetséges. A mai egy nagyszerű nap lesz. Ámulatba ejt, ami bennem van. Az élet olyan gyönyörű. A legcsodálatosabb dolgok történnek velem) Milyen érzések társulnak ezekhez a gondolatokhoz? Hogyan érzi magát az új én? Hogyan beszélsz magaddal és másokkal, amikor ebben az állapotban vagy? Hogyan viselkedsz? Milyen döntéseket hozol? Játszd végig már most ezt a viselkedést magadban, képzeld el, hogyan mozogsz, hogyan beszélsz, hogyan érzel és milyen gondolatok járnak a fejedben. Ismerkedj meg vele alaposan, amíg már most valóságosnak nem érzed. 30 Sokkal könnyebb elfelejteni a víziódat, mint emlékezni rá. Ehhez gyakorlásra van szükség. 
1. Meditáció: A személyes valóságod Gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy hozzászokj az új énedhez. Ezért gyakoroljuk és mélyítsük el ezt egy közös meditációban. Ebben a meditációban egyre jobban és jobban megismerteted magaddal a víziódat, amíg annyira be nem építed, hogy már nem felejted el és valóban megszabadulsz a múltadtól. 
∞ Találj egy csendes helyet, ahol nem zavarnak. 
∞ Ülj egyenesen, hogy tényleg ébren maradj. 
∞ A meditáció NE az ágyadban és lehetőleg ne a hálószobában történjen. 
∞ Állítsd a telefonod repülő üzemmódba, hogy semmi se zavarjon meg. 
∞ Kövesd a meditációban szereplő utasításokat. 
∞ Érezd jól magad közben! 
∞ Itt egy nagyszerű jövő felé sétálsz és minden egyes lépés értékes. 
∞ Ne feledd, ha a gondolataid elkalandoznak és visszahozod, az minden alkalommal győzelem. Nem tettél semmi rosszat, ha ez történik. Milyen érzések és gondolatok társulnak ezekhez a viselkedésekhez? Ezek a gondolatok szeretetteljesek? Illeszkednek a jövőhöz, amely felé tartani szeretnél? Írj ide néhány olyan gondolatot, amit NEM akarsz gondolni a jövőben (pl. Ezt nem tudom megcsinálni. Nem vagyok elég jó. Biztos vagyok benne, hogy rosszul fog menni. Az életemnek ez a része szörnyű. Soha nem fog megváltozni.) 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A lyrai csillagmagok