A férfi vágyakozásáról, a sok szép nő után.




A többnejűségről. Az isteni házasság és nemzési rend.
                    ISTEN HÁZTARTÁSA. III. Kötet. 343. Fejezet.  
Lorber Jakab
(1800-1864)

Lamek nem is gondolkozott sokáig, hanem így szólt: Lásd, - (Jézus, vagy Isten) sokat gondolkoztam azon, helyesnek, méltányosnak találod-e, ha több felesége van egy férfinak? A természet ugyanezt igazolja, mivel a férfi úgyszólván naponta nemzőképes, a nő azonban majdnem mindig csak egyszer termékenyülhet meg egy évben. Ebből a szempontból teljesen természetszerűnek látszik tehát a többnejűség, s a nép ezzel csak nyerhet, és soha sem veszíthet. 
Ha azonban az egyének számát vesszük figyelembe, akkor úgy tűnik fel, mintha nem így rendelted volna el, mert a nők száma helyenként ki-sebb a férfiaknál. Ennek következtében az a helyzet áll elő, hogyha a többnejűség általános, akkor ezernyi férfi nő nélkül marad, noha ezek is ugyanúgy nemzőképesek, mint azok a férfiak, akiknek több feleségük van.
Ha pedig megtiltanám a többnejűséget, akkor az egyébként majdnem naponta nemzőképes férfi évente, csak egyszer nemzhetne, s ez merőben ellentétes volna a férfi természetével! Erre szeretnék, óh Uram, kellő világosságot.

Lásd, ha a többnejűség az Én rendem szerinti lett volna, akkor kezdetben, midőn Ádámot, az első földi embert teremtettem, aki a magaslaton a mai napig is él, s még néhány évig élni is fog, mindjárt 365 nőt is teremtettem volna, hogy mindennapi természetszerű nemző-képességét felhasználhassam!

De lásd, csak egy nőt teremtettem számára, s a mai napig is megmaradtam mellette, úgy hogy egy férfit, csak egy nő illet meg, as férfi erősebb nemzési képessége ellenére is. 

Ez a nemzési képesség, nem a sok nemzés, hanem csupán az erőteljes nemzés végett adatott a férfinak. Ez által kevesebb, de annál erőteljesebb gyermeket nemzhet a férfi, s gyakori nemzés következtében pedig többnyire csak éretlen, s gyenge gyermekek születnek. 

Az éretlen magból ugyanis csak rossz, vagy semmiféle gyümölcs sem keletkezhet, annál inkább így van ez az embernél, a legnemesebb gyümölcsnél. Maradj meg tehát az egy feleségednél, s elegendő, ha a nő minden harmadik évben érlel meg egy-egy gyümölcsöt! Megértetted ezt? 


344. Fejezet.
A férfi vágyakozásáról, a sok szép nő után.
Az érzelmi erők kiérlelődése az embernél, 
az Úr iránti szeretetben.

Lamek nagyon örvendezett e fontos tanításnak, s újra megkérdezte az Urat: - Óh Uram és Atyám! Most már világosan látom, hogy szentséges rended szerint egy férfinak csak egy felesége legyen  Úgyis tudom, mit akarsz Tőlem kérdezni, térj reá tehát mindjárt a tárgyra!

Lamek ezen figyelmeztetésre, röviden előadta kérését. A férfi szinte telhetetlen a nők iránti vágyakozásában. Ha valakinek két, három, vagy még több felesége is van, csakhamar vágyakozás keletkezik benne, ha olyan helyre kerül, ahol száz más külsejű nőt lát. Az embert azonban Te teremtetted, s így ezt a veszedelmes hajlamot sem ő maga juttatta önmagának, de rended szerint mégsem szabad neki ezt kielégítenie. 

Lásd, szólt az Úr, ezzel a hajlammal ugyanez a helyzet, mint a közönséges nemzési képességgel! Ez az emberben megnyilvánuló hajlam szintén bőséges nemzőképesség, de csupán szellemileg. Ha azonban a férfi érzékies és úton-útfélen elpazarolja magvát, képes lesz-e az ilyen meggyengült férfi még a legtermékenyebb nővel is kifogástalan gyermeket nemzeni? Nem, mert törkölyből már, nem lehet bort sajtolni!

A férfi tehát gyűjtse össze szívében, az ilyen vágyakat, helyezze azokat Elém, s ha a kellő erőbeli érettséget így megszerezte, Bennem, mint a minden dolgok, s így a szép nők teremtőjében is, teljesen kielégítő pótlást talál. Ezzel az összpontosított érzéssel szerezzen azután egy nőt, és szomszédjának felesége többé nem jelenthet kísértést nála. 

Tudd meg azt is, hogy mindaz, ami az emberben benne rejlik, csak kifejlesztendő alap, egy végtelen magasztos cél érdekében, ezért mindaddig óvakodjon az önmagában észlelt erők felhasználásától, amíg azok teljesen meg nem érlelődtek benne. Miként pedig a Föld gyümölcsei is, csak a Nap fényében érlelődnek meg, az ember szellemi erő is, csak az Én világosságomban fejlődhetnek ki. 

Az ember, tartsa meg tehát erőit önmagában, s irányítsa azokat Felém, akkor rendem szerinti tökéletes és hatalmas emberré válik! Aki pedig nem így cselekszik, az önmaga idézi fel halálát! Ámen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról