Mi az a kvantum?



Akit nem ráz meg a kvantumelmélet,
az nem értette meg!
Niels Bohr

Mi az a kvantum?
Hogy mi az a kvantum? Attól függ honnan jöttél. Mit tanultál, melyik agyféltekéd működik jobban és még sok egyéb tényezőtől.
Azt tudom mondani, hogy nekünk mit jelent. A kvantum a végtelen lehetőségek tárháza. Megoldás a semmiből, kapocs két végtelen távolságra lévő pont között, kapcsolat mindennel és mindenkivel. Valami ilyesmi. Az igazság az, fogalmam sincs, hogy mikor, miért és hogyan működik, csak azt tudom, hogy működik.
Nagyon sok ember keresi a nyitját, hogyan tudna változtatni az Életén, mégis a legjobban bevált módszereket valamiért teljesen elkerülik. (Sajnos, ennek jó oka van miért.)
Egyszer bemutattak Albert Einsteinnek egy indiai nőt, aki működő intuícióval született. Einstein felírt a táblára egy nehéz számítási feladatot. Ahogy a végére ért, a nő azonnal megtudta mondani a helyes választ.
Einstein teljesen megrökönyödött. Azt mondta: - még az is kizárt, hogy ez a nő a gondolataimból olvas, mivel ezt a feladatot én tudom megoldani a világon a leggyorsabban, de még nekem is két órába kerül, mire eljutok a helyes válaszig.
A tudomány csak napjainkban jutott el abba a stádiumba, hogy megfelelő eszközökkel tudja vizsgálni a kvantum jelenségeket. Nem egyszerű feladat, hiszen a különböző kutatócsoportok sokszor jutnak különböző eredményre. Amiben kezdenek egyet érteni az talán a legfontosabb:
A különböző jelenségeket, pusztán a megfigyelés ténye és a megfigyelő szándéka is befolyásolja.
Mivel nem sok tudós szereti ha sült bolondnak nézik, csak nagyon óvatos publikációk jelennek meg a témáról,
Amikor egy kutatócsoport azt akarja bebizonyítani egy jelenségről, hogy nem létezik, sokszor jutnak megcáfolhatatlan bizonyítékokkal arra a végeredményre, hogy valóban nem létezik.
Amikor viszont ugyanezt a jelenséget egy másik kutatócsoport azzal a szándékkal vizsgálja, hogy bebizonyítsa létezik, érdekes módon megcáfolhatatlan bizonyítékokat találnak arra vonatkozóan, hogy valóban létezik.
Ennek ismeretében talán érthető, miért lett világhírű Albert Einstein mondása:
"Csak két dologban hihetsz. Vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem."

Vagy Henry Ford megjegyzése:
"Akár azt hiszed magadról, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz."

Szinkronicitás
Ihletre gyúlván valami nagy céltól, vagy rendkívüli tervtől, minden gondolatod lerázza magáról a béklyót, elméd felül emelkedik a korlátain, tudatod minden irányban kiterjed, és egy új, nagyszerű és csodálatos világban találod magad.
Szunnyadó erők, képességek és adottságok kelnek életre, és felfedezed, hogy sokkalta kiválóbb ember vagy, mint amilyennek valaha is álmodtad magad.
Patandzsali
Volt már olyan, hogy zakatolt valami a fejedben, nagyon kerested egy problémára a megoldást, és ezek után pont akkor kapcsoltad be a tv-t, amikor valaki megadta rá a keresett választ?
Vagy pont ott nyitottál ki egy könyvet, amelyik oldalon arról írnak, ami Téged a legjobban foglalkoztat?
Esetleg abban a pillanatban megcsörrent a telefonod, amikor egy barátodra gondoltál, és csodák csodájára épp ő hívott Téged?
Vagy véghez akartál vinni valamit, aminek nagyon sok akadálya volt, és az akadályok varázslatos módon, szép sorjában, egyik a másik után egyszerűen leomlottak?
Igen, igen... Ezt hívják szinkronicitásnak.
Ihletre gyúlván valami nagy céltól vagy tervtől, átitatódni hittel a megvalósulás tekintetében, varázslatos dolgok történnek. Csak azok tudják, akik már átélték. Mindenki más hülyének nézi őket.
Talán ismerős az állapot, amire Patandzsali több, mint 2000 éve felhívta az emberek figyelmét, és talán észrevetted, a világ úgy van összerakva és kondicionálva, hogy szinte sose kerülhessünk ebbe az állapotba.
Ha mégis szeretnél, csatlakozz Te is a Kvantum Klubhoz!

Mesterelme és lángelme
Ki tudja hány vallási szekta és egyház fogja még elkápráztatni híveit azzal a természeti törvénnyel, ami akkor fejti ki megdöbbentő hatását, amikor néhány ember egy közös cél érdekében egy légtérbe kerül.
Azért nem tanulunk erről az iskolában, mert a módszerrel rendkívül egyszerűen lehet embereket a HIT állapotába emelni, mely állapotban mindenki rendkívüli képességekkel ruházódik fel, és képes kifordítani akár a világot is a négy sarkából.
Ezt a módszert sokkal inkább használják manapság arra, hogy embereket abban a HIT-ben tartsanak, amelyben elfogadják, hogy cselekvésképtelen állapotuk nem tőlük függ, viszont a remény mindig csillogjon szemük előtt.
Ha a tehetetlenség HIT-ében leledzik valaki, viszont a REMÉNY szikráját mindig felcsillantják a szeme előtt, lesz elég ereje ahhoz, hogy különösebb morgolódás nélkül átvészeljen bármilyen időszakot az életében, legyen az akármilyen igazságtalan is.
Azt, hogy két emberi elme összekapcsolódása hogyan tud létrehozni valami olyasmit, amivel a kapcsolódás előtt az egyik elme sem rendelkezett, olvasd el Napoleon Hill megfigyeléseit:
" A lángelmét az teremti meg, ha két vagy több elme a tökéletes harmónia szellemében összejön, keveredik. Ebből a harmonikus elegyből az elme kémiája egy harmadikat teremt, amelyhez mindegyik különálló elme hozzáfér, és használhatja. A lángelme mindaddig elérhető, ameddig a baráti, harmonikus szövetség fennáll a különálló elmék között. Felbomlik és létezésének minden bizonyítéka eltűnik, amint a baráti szövetség megtörik."
Amikor több egyéni elme összekapcsolódik és létrejön a Lángelme, a csoport tagjai olyan tudáshoz és energiához férhetnek hozzá, amely tudással és energiával egyetlen egyén elméje sem rendelkezett korábban. (Kollektív tudat megcsapolása.)
"Egyetlen elmecsoport sem keveredhet össze "Lángelmévé", ha az egyének egyike kifejezetten negatív, ellenséges elmével rendelkezik. A negatív és pozitív elmék nem keverednek össze a leírt módon lángelmévé."
"Mikor két vagy több elme összeolvad a tökéletes harmónia szellemében, az elég erőt fejthet ki ahhoz, hogy a résztvevők látszólag emberfeletti tetteket hajtsanak végre."

"Az emberi agyat abból a szempontból hasonlíthatjuk akkumulátorhoz, hogy időnként lemerülhet, amitől a tulajdonosa csüggedt lesz, elbátortalanodik, kifogy belőle az energia. Ebben a lemerült állapotban az emberi agyat fel kell tölteni, és ennek az a módja, hogy több élettel teli elmével kell kapcsolatba lépnie. "
"A legsikeresebb gazdasági szervezetek és más ügynöki csapatok hetenként egyszer vagy többször is találkoznak, abból a célból, hogy az egyéni elmék Lángelmévé kovácsolódjanak, amely aztán az egyéni elmék számára néhány napig ösztönzően hat. Általánosságban véve igaz lehet, hogy ezeknek a csoportoknak a vezetői nem értik, mi is történik valójában ezeken a találkozókon. Ám eközben az egyének elméi kapcsolatba lépnek, és feltöltik egymást."
"Amikor két vagy több ember harmonizálja elméjét, és előáll a Lángelme néven ismert jelenség, a csoport mindegyik tagja rendelkezik kellő erővel ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen a csoport összes többi tagjának tudatalattijával. Ez az erő azonnal érzékelhető lesz, az elmét magasabb vibrációra serkenti, és élénkebb képzelet, valamint a hatodik érzék kifejlődésével nyilvánul meg. Ezen a hatodik érzéken keresztül villannak új eszmék az agyba. Ezek az eszmék felveszik annak a témának a természetét és alakját, amely az egyén elméjét uralja. Ha az egész csoport azért gyűlt össze, hogy egy bizonyos témával foglalkozzon, az ezzel a témával kapcsolatos eszmék csak úgy ömlenek a jelenlévők agyába, mintha külső befolyás diktálná őket.
A Lángelmében lévők elméje mágnessé válik, vonzza az eszméket és gondolatokat, a lehető legszervezettebb és gyakorlatiasabb ingereket - ki tudja, honnan!"
"A Feltámadás néven ismert vallásos szertartás remek lehetőséget nyújt arra, hogy tanulmányozzuk a Lángelme néven ismert elvet.
Megfigyelhető, hogy a zene nem kis szerepet játszik abban, hogy megteremtse az összejövetelen lévők elméjének összekapcsolódásához szükséges harmóniát. Zene nélkül a feltámadási szertartás szelíd kis kakaózsúr lenne.
Az ilyen istentiszteletek során a hívek vezetőjének nem esik nehezére megteremteni követői elméjének harmóniáját, de jól ismert tény, hogy ez a harmónia a vezető távoztával véget ér, és a Lángelme, amelyet ideiglenesen teremtett, megszűnik.
Azzal, hogy felkorbácsolja követői érzelmeit, az evangelizátor a megfelelő színpadi elemekkel, és a megfelelő zenével könnyen képes Lángelmét teremteni, amely bárki számára érzékelhető. A levegőben lüktet az a pozitív, kellemes hatás, amely megváltoztatja minden jelenlévő teljes kémiáját. (Általában ilyenkor indítják útjára a perselyeket...)
Az evangelizátorok az Úr szellemének nevezik ezt az energiát"
De az igazság az, hogy bármely egyén, bármilyen indokkal képes az elméjét összekapcsolni másokéval és harmónia esetén megteremteni a Lángelmét. Legyen szó akár egy kerékpártúrát követő esti csillagnézésről, vagy egy jó hangulatú borospince látogatásról.

Nagyon jól tudjuk, szinte az egész világ a délibábkergetők kihasználására van berendezkedve.
A gondolat teremtő erejéről, a vonzás törvényéről vagy az ima erejét befolyásoló kvantummechanikai, kvantumfizikai okokról beszélni nagyon divatos manapság.
Zsúfolásig lehet vele előadótermeket megtölteni és drága szemináriumokat eladni.
Mi nem szervezünk semmilyen tanfolyamot (semmi bajunk nincs azokkal, akik igen), és klubtagoknak a találkozóinkon való részvétel is teljesen ingyenes.
Ha nagyobb összejövetelt szervezünk, akkor sem kell senkinek többet fizetnie az egy főre eső terembérlet áránál.
A találkozókat jelenleg Budapesten tartjuk.

"Minden profi előadó ismeri az elme kémiájának hatását. Jól ismert tény, hogy mihelyt a közönségben akad egy ember, aki ráhangolódik (egy másik elme vibrációjára), a szónok észrevehetően lelkesebb lesz, és olyan szónoki magasságokba emelkedik, amelyek talán még őt is meglepik. Az a szemmel láthatóan természetfeletti jelenség, amely időnként vallási és szellemi csoportoknál tapasztalható, a csoportban levő elmék egymásra hatásának eredménye."
Napolen Hill

Tudatossági szintek (1-1000-es skála)
Részletekért érdemes elolvasni Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő című könyvét.
A könyvben szó van Hawkins 29 évig tartó tanulmányairól, amelyet az emberi viselkedés rejtett meghatározó tényezőivel kapcsolatban végzett. Mivel tudományosan is bizonyította állításait, azon ritka művek egyike, amit mindenképp érdemes tanulmányozni ebben a nagy spirituális hókusz-pókusz ipar túltengésben.
Azt mondja, minden gondolat hatással van az egész emberiségre. Mindig tartsd szem előtt, hogy amit gondolsz és teszel, az az összes többi emberre is hatással van.
Hawkins így fogalmaz:
Ebben a szorosan összefüggő univerzumban minden egyes tökéletesítés, amelyet személyes világunkban végrehajtunk, a világ egészén is javít mindnyájunk számára.
Minden ember kölcsönhatásban van egymással: A magas energiaszintű emberek ellensúlyozzák az alacsony energiaszintűek negatív hatását. És szerencsére nem egy az egyhez alapon, hanem a magas frekvenciák sokkalta több negatívitást tudnak ellensúlyozni.
Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy az alacsony energiaszintű emberek képtelenek megkülönböztetni a valót a valótlantól. Meg lehet nekik mondani hogyan gondolkozzanak, kit gyűlöljenek, kit öljenek meg; és olyan jelentéktelen részletekre alapozva is felkelthető bennük a csordaszellem, mint hogy a folyó melyik oldalán születtek, miben hittek szüleik és nagyszüleik, milyen a szeműk színe és még több száz egyéb tényezőt sorolhatnék, amelyek a külső megjelenéssel és az anyagi világgal való teljes azonosulásukkal függenek össze. Hawkins elmondja, hogy az emberiség körülbelül 87 százaléka olyan kollektív energiaszintre állítja be magát, amely gyengítő.
Minél magasabbra tekintünk a rezgések frekvenciáinak lépcsőfokain, annál kevesebb emberre bukkanunk e magas szinteken. A legmagasabb energiaszinteket azok az igazán nagy személyek képviselik, akik olyan spirituális módszereket hoztak létre, amelyeket a tömegek korokon keresztül követtek. Ők olyan energiamezőket hoznak működésbe, amelyek az emberiség egészére hatással vannak.
Minél magasabb fokra hágsz, hogy tényleg a megvilágosodás fénye légy, annál több negatív rezgésű energiát vagy képes ellensúlyozni.
Néhány megdöbbentő adat, csak hogy a pozitív emberek ne akarják abba hagyni a pozitív hozzáállásukat, a negatívak pedig lássák értelmét a változásnak:
- Egyetlen egyén, akinek az élete és a rezgései megfelelnek az optimizmus és azon hajlandóság energiájának, hogy tartózkodjon mások bírálatától, 90.000 olyan ember negatív hatását ellensúlyozza, akik az alacsonyabb, gyengítő szintekre hangolódtak.
- Egyetlen olyan egyén, akinek az élete és a rezgései megfelelnek az élet egésze iránti színtiszta szeretet és tisztelet energiájának, 750.000 olyan ember negatív hatását ellensúlyozza, akik az alacsonyabb, gyengítő szintekre hangolódtak.
- Egyetlen olyan egyén, akinek az élete és a rezgései megfelelnek a megvilágosodás, az üdvözült boldogság és a végtelen béke energiájának, 10 millió olyan ember negatív hatását ellensúlyozza, akik az alacsonyabb, gyengítő szintekre hangolódtak (hozzávetőlegesen 22 ilyen bölcs él napjainkban).
- Egyetlen olyan személy, akinek az élete és a rezgései megfelelnek a kegyelem, a testen túli tiszta Szellem energiájának a megosztottságtól mentes, tökéletes egység világában, 70 millió olyan ember negatív hatását ellensúlyozza, akik az alacsonyabb gyengítő szintekre hangolódtak (hozzávetőlegesen 10 ilyen bölcs él napjainkban).
És két megdöbbentő statisztikai adat, amit Hawkins 29 évnyi tanulmányozás után adott közre:
1. Egyetlen avatár, aki a történelem e korszakában a tudatosság legmagasabb szintjén élne, és akinek kijárna az Úr cím, úgy, ahogyan Krisna Úrnak, Buddha Úrnak és Jézus Krisztus Urunknak, az egész emberiség kollektív negatív hatását ellensúlyozná napjaink világában.
2. HA NEM VOLNÁNAK E MAGASABB ENERGIAMEZŐK KÖZÖMBÖSÍTŐ HATÁSAI, AZ EMBERI NÉPESSÉG EGÉSZÉNEK NEGATIVITÁSA ÖNPUSZTÍTÓ LENNE.
Ha saját rezgéseid szintjét csak egy kevéssel megemeled arra a szintre, amelyen rendszeresen gyakorlod a jóságot, a szeretetet és a fogékonyságot, és amelyeken másokban és önmagadban egyaránt meglátod a szépséget, és a végtelen képességet a jóra, 90.000 olyan ember hatását ellensúlyozod, akik valahol e bolygón a szégyen, a harag, a gyűlölet, a bűntudat, a kétségbeesés, a depresszió és hasonló érzések alacsony energiaszintjein élnek.
(Ezért kell elérnünk a 13%-nyi ember akár csak 1 ezrelékét. Elég, ha csak ők összefognak, döbbenetes hatással lesznek az egész világra.)
Csak a pozitív és jó gondolatokkal teli emberek képesek olyan vákuumot létrehozni, ami magával tudja szippantani a negatív, elkeseredett embereket is, hogy azoknak legyen erejük jobbá válni.

Ha minden 8 évest megtanítunk meditálni , egy generáció múlva megszűnik az erőszak a világon!
Dalai Láma

Meditáció, Ébredés
A fenti idézet talán még akkor is hihető, ha netán kiderülne, hogy csak egy túlbuzgó facebook aktivista fejéből pattant ki. :)
Mert hát, ugye:
"Az a baj az internetes idézetekkel, 
hogy sosem tudom melyik igaz."
Petőfi Sándor
Tudjuk, hogy az emberi test atomokból áll, de azzal nem foglalkozunk, milyen elképesztő tulajdonságai vannak az atomoknak.
Két, azonos körülmények között csíráztatott babszemnél, pusztán azáltal, hogy az egyik babszemre nagyobb szeretettel gondolunk, befolyásolni tudjuk annak növekedését. Gyorsabban és nagyobbra fog nőni, mint elhanyagolt társa.
A feltételek nélküli szeretet és a kikezdhetetlen bizalom légköre bár műszeresen még nem mérhető, rendkívüli hatással van minden élőlényre.
A tudomány jelenlegi állása szerint, a rendszeres Meditáció, ima, illetve a támogató, inspiráló közegben való jelenlét az, amivel a leghatékonyabban tudunk változtatni életünkön, illetve rögzült szokásainkon.
A meditáció rendkívül intenzíven növeli ezen kívül az ember tudatossági szintjét is.
A legdöbbenetesebb pedig, hogy saját tudatosságunk növelésével, hatással vagyunk minden emberre a világon.
"A bölcs tudja mit kell tenni. 
A szakértő tudja hogyan kell tenni. 
A bátor pedig megteszi..." 

Küldetés
Vajon mi az oka annak, hogy a legtöbb ember (a Föld lakosságának kb.:90%-a) 15-20 évnyi kemény tanulás után sem tesz szert azokra a képességekre, amellyel boldogulni tudna az Életben, a létfenntartást egy ámokfutásszerű rémálomnak éli meg, és a halála napján annyi pénzzel sem rendelkezik, ami fedezhetné a temetését?
Azok a kutatók, akik alaposabban megvizsgálták a témát és minden oldalról feltérképezték a kiváltó okokat, az egyetlen lehetséges megoldást a magasabb tudatossági szintre emelkedő emberben látják.
Na nem azért, mert olyan bonyolultak lennének a megoldandó problémák, hanem azért, mert megoldani azokat senkinek sem áll érdekében. Olyan ez, mint a bevásárló központ effektus. Tudod, hogy minden elköltött forintoddal a gyerekeid elől veszed el a jövőt, ha ott vásárolsz, mégis megteszed, mivel ott a legolcsóbbak az árak. Azt pedig, hogy mi az olcsó ár előállításának az ára, nem érdekel.
Amíg a boldogulásért vívott harcba azok az emberek is elindulhatnak, akik pillanatnyilag parazitaként, dögkeselyű, vérszívó pióca, hiéna, vagy szarka üzemmódban élik az életüket, egyszerűen nem lehet csatát nyerni. Teljes paradigmaváltásra van szükség.
Az alacsony tudatossági szintű és a magasabb tudatossági szinten lévő ember között akkora a különbség, mint a részeg és józan ember között. Ez a különbség azonban csak tettekben (és meg nem tettekben) mérhető le, szemmel egyáltalán nem látszik.
Ami a magasabb tudatosságú embernek természetes és egyértelmű, az az alacsonyabb tudatosságúnak sokszor teljesen felfoghatatlan, és érthetetlen.

Mire jó a magasabb tudatosság?
Kezdjük három döbbenetes információval.
(Mielőtt halálra röhögnéd magad a következő információkon, nézz utána a legfrissebb kvantum fizikai kutatásoknak és kísérleteknek. További részletek hírleveleinkben.)
1. Ha valaki dolgozik a személyes tudatosságának növelésén, ez hatással van olyan emberekre is, akik nem teszik ezt.
Képzeld el, beülsz egy kávézóba a barátaiddal, hogy megvitassatok néhány problémát magasabb tudatossági szinten, magasabb tudatosságú szempontok szerint, és pusztán ez a tény hatással van az utca túl oldalán lévő kocsmában mulatozó emberekre is. Történik valami a szívükben. Mintha egy kis szellő csapná meg a fejüket. Van aki leteszi ott helyben a poharat, és van aki odamegy felsegíteni egy asztal alá beesett társát. És az aki épp az öklét rázza egy másik emberre, egyet-kettőt morog még, aztán teljesen elcsitul. Jól hangzik, nem? Képzeld el mi lenne, ha ezt a dolgot már az iskolában megtanulnák a gyerekek? Milyen hatással lenne a világra? Milyen hatással lenne a világra még akkor is, ha netán egy szó sem lenne belőle igaz?
2. Magasabb tudatosság nem csak azt jelenti, hogy képesek vagyunk dolgokat több nézőpontból, esetleg magasabb rendű szempontok szerint megvizsgálni és értelmezni, hanem azt is, hogy sokkal jobban tudatában vagyunk lényünknek, saját képességeinknek, Önmagunknak is. Az ember soha életében nem tudott önmagáról olyan keveset, mint napjainkban.
Magas tudatossági szinten lévő embernek a szervezete megsokszorozza az öngyógyító képességét. A test minden sejtje harmóniára törekszik, és igyekszik kijavítani minden belső hibát.
3. És a legdöbbenetesebb. A tudatosság legmagasabb szintjein élő embereknek elég csak a közelébe kerülni, pusztán a jelenlétükkel képesek gyógyulást kiváltani másokból. Illetve segíteni másokat abban, hogy beindíthassák saját öngyógyító folyamataikat.

A legnagyobb probléma
A magasabb tudatossággal az a legnagyobb probléma, hogy útjában áll a még több profitra és a még több hatalomra vágyóknak. A magasabb tudatosságú emberek meglátják mindennek a fonákját. Emiatt sokszor nehezebben tudnak boldogulni az életben is. Egyszerűen nem hajlandóak olyan munkát végezni, ami közvetve vagy közvetlenül megkárosít másokat vagy tönkreteszi az emberi környezetet. Másfajta munkából, vagy szolgálatból viszont kevés van...

Miért égető a magasabb tudatosság terjedése?
Egy 2009-es ENSZ jelentés szerint a világ lakosságának 1%-a birtokolja a világ vagyonának 99%-át. Ez a tény világosan tükrözi, hogy ebben a gyönyörű világban, rendkívül beteges folyamatok zajlanak.
A fogyasztói társadalom, jelenlegi formájában, minden tagját valamilyen hazugságra, vagy valamilyen hazugság eltűrésére kényszeríti. A gazdasági érdekek a média hipnotizáló hatásán keresztül arra buzdítanak, hogy az emberek a lehető legalacsonyabb ösztöneik szintjén, mélyhipnózisban hozzák meg mindennapi döntéseiket.
Olyan világban élünk, amelyben a törvényeket a profit írja, a lehetőségeket, a választható irányokat szintén a profit szabja meg, és ha egy-egy fejezet nem sikerül szépre, akkor a profit még a történelemkönyveket is átírja.
A profitmaximalizáló alapelvek mindig is éles ellentétben álltak az emberközpontú, fenntartható ÉLET alapelveivel, emiatt a Világ legtöbb országa akarva-akaratlanul is a pusztulás, leépülés és a halál kultúráját építi.
Az árverseny mindig is hazugságokhoz és rabszolgamunkához vezetett, ezért mára nem csak az a probléma, hogy azok nem tudnak boldogulni akik nem próbálkoznak semmivel, hanem azok se, akik (a beléjük kondicionált legjobb tudásukkal) mindent megtesznek a boldogulás érdekében.
Bár a hipnotizáló média elakarja hitetni velünk, hogy nagy problémák vannak, amikre nagyon okos emberek sem találják a megoldást, a szomorú igazság az, hogy a legtöbb problémára rendkívül egyszerű megoldás létezik, csak ez általában éles ellentétben áll a már fentebb említett profit és hatalmi érdekekkel. 

Mára a legnagyobb üzlet lett embereket bezárni a saját gondolataik által épített börtönfalak közé. Rengeteg kész választ adni nekik, és kiölni belőlük azt a belső hangot, ami gyerekként mindig feltette a MIÉRT VAN EZ ÍGY kérdést.
Tudományos kutatásokkal bizonyították, hogy az ember nagyon könnyen esik különféle függőségek és szokások csapdájába, melyek a cselekedeteit, a gondolatait később egy életen át meghatározzák, mégis minden jel arra mutat, hogy a társadalom szinte kondicionálja, hogy ezekből a függőségekből a lehető legnehezebben tudjon valaki szabadulni, és a lehető legrosszabb szokásokat sikerüljön a tömegeknek elsajátítani.
A fejlődés alapja, amit egyszer már feltaláltak, azt nem kell újra kitalálni. Amikor fejlődik a számítástechnika, nem kell minden alkalommal feltalálni a mikroprocesszort sem.
Az egyetlen terület, ahol nem alkalmazza a meglévő tudását az ember, az pontosan a saját boldogulásával kapcsolatos. Ezernyi információ van arról hogyan lehet boldog, és teljes életet élni, célokat kitűzni és segíteni másokat is abban, hogy megtalálhassák önmagukat, mégsem alkalmazzuk ezt a tudást. Úgy tűnik a káosz üzemeltetése nagyon kifizetődő dolog.
A tudatlanságot sok esetben pontosan az oktatási rendszer fokozza.
Sokszor a legtanultabb emberek kerülnek a legmesszebbre a megoldásoktól, és tartanak tőle vissza tömegeket is.....
Egy friss diplomásnak a nem sok mindenre használható tudásán kívül sokszor akkora Egója van, hogy legalább 15-20 évig kell az Életnek osztania a pofonokat, mire az alázatosság ösvényére találva sikerül vissza venni az arcából, és elindulhat a helyben topogásból is.
Gyakran fordul elő, hogy az orvos tudja a legkevesebbet a gyógyításról, a tanár tudja a legkevesebbet a tanításról, az ügyvéd áll a legmesszebb az igazságtól és a biztonsági őr az, aki a legnagyobb veszélyt jelenti a vagyonra.

Néhány kérdés
Te mire gondolnál, ha egy szép napon kiderülne, hogy a gondolataid nem csak rád, de másokra is hatással vannak?
Te milyen szavakat használnál, ha egy szép napon kiderülne, hogy a szavak élesebb sebeket képesek ejteni a legélesebb kardnál?
Milyen szavakat használnál akkor, ha kiderülne, hogy szavakkal gyógyítani is képes vagy?
Milyen embereknek a társaságát keresnéd akkor, ha egy szép napon kiderülne, hogy az emberi agy képes más agyakkal összekapcsolódni és saját teljesítményét sokszorosan meghaladni?.
Te milyen célokat tűznél ki az életedben, ha egy szép napon kiderülne, hogy a társadalmak egyetlen problémája az alacsony tudatosságú szintre kényszerített emberben gyökerezik?
Mit tennél ha kiderülne, hogy a magasabb tudatosság oktatása a legegyszerűbb dolog a világon? Legalábbis egyszerűbb, mint a Thalész vagy Püthagorasz tételét elsajátítani.
Te milyen vállalkozásba kezdenél, ami összhangban van a magasabb tudatossággal, a fenntartható Élet alapelveivel, és még tisztességes profitot is eredményez?

Tudtad, hogy létezik olyan módszer, amivel meg lehet állapítani bármiről, hogy igaz vagy sem? Legyen az politikai pártprogram, vallási szekta kinyilatkoztatása, de akár még azt is, hogy ebben a Küldetésesdis szövegben csak süketelünk, vagy tényleg komolyan gondoljuk-e. (L.: Dr. David R. Hawkins: Erő kontra erő)
Milyen könyveket olvasnál, ha egy szép napon kiderülne, hogy a megfelelő szavak minden egyes sejtedre hatással vannak? Legyen az pozitív vagy negatív?
Milyen kérdéseket tennél fel, ha egy szép napon kiderülne, hogy a kérdéseknek sokkal nagyobb átalakító ereje van, mint a válaszoknak?
Olyan emberekkel vennéd körbe magad, akik mindenre okos tojás módon tudják a válaszokat, vagy olyanokkal, akik alázattal keresik azokat?
Nagyon jól tudjuk, hogy az elmúlt háromezer évben kb. ötvenezer háború volt. Az emberi viaskodás nem új keletű probléma. És minden évszázadnak megvoltak a saját prófétái, akik a másokkal való nagyobb együttérzésről, a békéről, és a toleranciáról prédikáltak. És nagyon jól tudjuk azt is, hogy a legtöbbször nem jártak sikerrel.
Egyetlen eszköz viszont nem állt a rendelkezésükre. Egy olyan eszköz, ami most mindenkinek a rendelkezésére áll. Ez pedig az Internet.
Célunk a Kvantum Klub közösségen keresztül a magasabb tudatosság népszerűsítése, illetve népszerűsíteni mindent és mindenkit, akik már most is ezt teszik. No, meg hogy, minél többször kerülhessünk egy légtérbe olyan klassz emberekkel, akik felemelőleg hatnak egymásra és képesek létrehozni azt a légkört, amit a Mesterelme, Lángelme menüpontban említettünk.

Ha úgy érzed egy húron tudunk pendülni, csatlakozz hozzánk Te is, és gyere velünk!
Sok szeretettel
                         Tarnóczy Vilmos

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról