Isten akarata, a menny törvénye. E.G.White: Gyermeknevelés



Isten akarata, a menny törvénye. E.G.White: Gyermeknevelés


János 8:51
Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédeimet, nem lát halált soha örökké.



"A boldogság az engedelmesség függvénye - Az apák, anyák és iskoláink tanítói ne feledjék, hogy engedelmességre tanítani a gyermekeket a nevelés magasabb szintjét jelenti. Általában kevéssé tartják fontosnak a nevelésnek ezt a részét.
A gyermekek sokkal boldogabbak lesznek a megfelelő fegyelmezés alatt, mint ha engedik úgy cselekedni őket, ahogy ösztöneik sugallják.
Ha a bölcs szülői utasításoknak azonnal és folyamatosan engednek, ez a boldogságukat munkálja csakúgy, mint Isten tisztelete és a jó társaság. A gyerekeknek meg kell tanulniuk, hogy az otthoni törvényeknek való engedelmesség jelenti számukra a tökéletes szabadságot. A keresztényeknek ugyanezt kell megérteniük: az Isten törvényének engedelmeskedve tökéletes a szabadságuk.
Isten akarata a menny törvénye. Amíg ez a törvény kormányozta az életet, addig Isten családjának minden tagja szent és boldog volt.
De amikor az isteni törvényt áthágták, gyökeret vert az irigység, féltékenység, viszálykodás, és a menny lakóinak egy része elbukott.
Mindaddig, amíg Isten törvényét tiszteletben tartjuk földi otthonunkban, családunk is boldog lesz.



 ISTEN HÁZTATÁSA 
1.kötet: 70. részében, Énok beszél:
 
21./ Nincs más parancsunk, csak az örök életnek a parancsa, amely a szeretet és így szól: 
"Szeress Engem, Istenedet és szent Atyádat abból a szeretetből és azzal a szeretettel, amelyet öröktől fogva örök életedre, és örök életedként adtam neked. Engem szeretvén Velem kötöd magadat össze és életednek nem lesz vége. Ha azonban ezt nem teszed, elszakítod magadat az élettől. Életed ugyan azért nem szűnik meg, és éppen azért Én sem szűnök meg soha ítélő Istened lenni. És ha Életemtől elszakítva, haragom mélységeinek örök terein keresztül buksz bár, bizony nem Énkívülem lesz örök bukásod. Engem, Istenedet sohasem veszítheted el, hanem legszeretőbb, legszentebb Atyádat és Vele az örök szabad, leggyönyörteljesebb életet - látod, azt majd elveszíted."
 
22./ Óh atyáim, és ti gyermekei, ez az egyetlen parancsolatunk. Ez már minden gyermeknek mélyen a szívébe van vésve. Ez a parancsolat az az élő vetőmag, amelyet mindnyájatoknak szívetekbe el kell vetnetek, ha a szent Atya gyermekiként akartok élni, Akik örökkévalóságoktól örökkévalóságokig szent, szent, szent Isten.
23./ Ti atyák, ugyan sokat beszéltetek az engedelmességről, és ez által a gyermekek szívét jól meglazítottátok. Én azonban mondom, aki szeret, az már túl van az engedelmességen. Mert nem a szeretethez, a minden élet céljához vezető szellemi út-e az engedelmesség? Ha azonban valaki ezen az úton a célt már elérte, mondjátok, hová menjen még aztán tovább ezen az úton?
24./ Azért ha valaki a céltól még távol van, az jól teszi, ha addig megy, amíg azt el nem éri. Ha azonban elérte, akkor ragadja azt meg minden erejével és fogja erősen, azaz: szeresse Istent mindenekfelett, és akkor mindene van; örökre megtalálta az Élet Atyját, és szabadságának nem lesz vége.
25./ És így vegyétek tehát az élet e drága vetőmagját, ti atyák és ti gyermekek! Isten Maga adta azt nekem számotokra! Óh Szeretet, Te vagy az élő vetőmag; éltest hát a gyengék és a holtak szíveit! Ámen, Ámen, Ámen.

Az "ISTEN HÁZTARTÁSA" itt található:
Klikk:http://www.jezusatyank.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról