Az élet két oldala.




Az élet két oldala.
Azt mondják minden kérdésnek két oldala van, de csak egy helyes oldala.
Ahhoz, hogy megismerhessük az Igazságot, rá kell jönnünk, melyik a helyes oldal.
Van fény és sötétség, apály és dagály, kint és bent, édes és savanyú. A sötétség a fény hiánya. Van forróság és van hideg, de az abszolút igazság szemszögéből nincs hideg. Minden ellentét kibékíthető az abszolútban. Van egészség és van betegség, de az Abszolútban minden tökéletes és szép.
Az egészség, a fény, a szeretet - érték.
Az ellenpólus azért kerül ábrázolásra tapasztalatainkban, hogy megérthessük a pozitívumok fontosságát. Az ellentét, vagyis a negatívum biztosította háttér nélkül nem lennénk képesek tudatára ébredni a pozitívum igazi jelentőségének.
Amikor az ember felteszi a kérdést: Miért teremtett Isten bennünket?
- Azért, hogy hibázzunk? Hogy tévedjünk?
- Hogy megbetegedjünk?
- Miért van jó vagy rossz?
- Fájdalom és betegség?
Ez hát a válasz: Minden összehasonlítás, kontraszt révén ismerhetünk meg. Honnan tudnánk, hogy mi az öröm, ha időnként nem ejtenénk könnyeket bánatunkban?
Érző lények vagyunk, és a színeket a fény eltérő rezgése révén ismerjük fel. A Végtelen különbözőség az élet törvénye. Az igazi tudás felismeri az ellentéteket az életben. A jónak azért van ellentéte, hogy a jót válasszuk, és elutasíthassuk a negatívumot.
A jót választani és megérteni az életben - ez a bölcsesség. A bölcsesség tudja, mi a helyes, mi az, ami összhangban van az egyetemes igazsággal.
Kijelenthetjük, hogy két nyelv létezik. A Biblia a parabolák, allegóriák, metaforák titkos nyelvén íródott.
A világ más nyelven beszél, és milliók szó szerint értelmezik a Bibliát.
A Biblia nyelvezete vég nélkül kavarodás és hihetetlen mennyiségű félreértés forrása. Meg kell tanulnunk a szimbólumok jelentését, ahhoz, hogy megérthessük a Bibliát.
Pál azt írja: ...Krisztus bennetek a megdicsőülés reménye... (Kolosszeieknek 1:27) Krisztus nem egy ember.
A kijelentés a minden egyes személyben ott lakozó Isteni Jelenlétre utal. Amikor alkalmazni kezdjük ezt az ERŐt, új távlatok nyílnak meg előttünk. Ez a tudás egészséget és boldogságot eredményez. Amikor tudod, hogy amit igaznak érzel, az megnyilvánul életedben; amikor tudod, hogy aminek magadat képzeled, azzá válsz, akkor birtokodban van egy darabkája a bölcsességnek, amit Krisztusnak nevezünk. A benned élő Krisztus egyszerűen az Isteni Jelenlét gyakorlását jelenti. Az Isteni Jelenlét nem tesz különbséget személyek között. Az átlagember nincs tudatában a benne lakozó Isteni Jelenlétnek, és azt hiszi, hogy külső dolgok hatnak rá, befolyásolják az ő beleegyezése nélkül. Ezt a gondolkodásmódot a Biblia a kárhozat fia elnevezéssel illeti, aminek a jelentése: a veszteség érzése, szűk korlátok közé szorítottság.
A tudás az, amit az embert tud; - és amit az emberek általában tudnak, az sajnos nem az, hogy az Istenség bennük lakozik. Isten a jó szinonimája, és ha jó dolgokon elmélkedünk, az biztosan egészséget és boldogságot eredményez.
Kérdezd meg önmagadtól, hogy amitől félsz az valóság-e vagy illúzió! Amikor igényt támasztasz helyes cselekvésre, szépségre, szeretetre, békére, Isteni ihletettségre és harmóniára; és amikor ezek az Isteni igazságok, erők és adottságok munkálkodnak az életedben, ezt nevezzük a benned levő Krisztusnak, a megdicsőülés reményének. Mire gondolt Pál, amikor leírta: ... az Úr napja...(2Tesszalonikiaknak 2:2)
Pál nem Krisztus eljövendő uralkodásáról beszél, amikor is hirtelen és csodálatos módon mindenkit átalakít a Magasságos Fénye. - A megvilágosodás nem ilyen módon következik be. - Egyénenként jön el meditáció, ima és rejtélyes látomások révén. Ezt senki idegen nem adhatja meg neked. Ez nem olyasmi, amit egyszerűen át lehet ruházni rád anélkül, hogy figyelmedet az örök élet örök igazságaira összpontosítanád.
Mint Pál mondja, előbb be kell következnie az elpártolásnak, ami azt jelenti, hogy el kell pártolni a hamis meggyőződésektől, téves elképzelésektől, vagyis ki kell törölni őket, csak azután érezhetjük meg Isten Jelenlétét szívünkben.
Ha akarod a tudást és bölcsességet, amit a Biblia Krisztusnak nevez, le kell mondanod a téves vallási hiedelmekről és a világ propagandájáról, hogy az Igazság ajándékát a szívedbe fogadhasd.
Pál azt mondja: ...előbb be kell következnie az elpártolásnak...(2Tesszalonikiaknak 2:3) Ez azt jelenti, hogy amikor a világ tudásának a népszerű elméleteit, dogmatikus hiedelmeit hirtelen pontosan annak látod, amik ezek valójában - boldogságod elrablói -; akkor az Úr napja, vagyis az Igazság tudatára ébredés eljön számodra.
Haszontalan ostobaság azt mondani, hogy hiszel Istenben, és ugyanakkor hinni egy olyan erőben, amely akadályozza Isten munkálkodását. Ezen a ponton nincs helye kompromisszumnak, köntörfalazásnak, vacillálásnak. Külsőségek nem lehetnek okok. Elhinni, hogy mások megzavarhatják boldogságodat, elfogadni a tényt, hogy helyrehozhatatlan szituációba kerültél annyi, mint megfosztani önmagadat az egészségtől és boldogságtól.
Az átlagember számára ésszerűnek tűnik, hogy a betegség okozója külső dolog, és a gyógyulást is külső dolog hozza el. Ily módon született meg az ötlet, hogy az ember "elkapja" a betegséget, holott a betegség mindig valamiféle érzelmi zűrzavar, amely megnyilvánul a testen.
A tudatalatti pontosan rögzít minden érzelmet. Testünk a bakelit lemez, amin a következmény, rögzítésre kerül. Testünknek nincs hatalma önmaga felett, de hűen visszaadja, amit rögzítettek rajta. Bármi, amit elhiszünk kitörölhetetlenül bevésődik tudatalattinkba, majd felbukkan testünkben és ügyeinkben.
Mindez része a bölcsességnek, amit Krisztusnak nevezünk. Az elme tudománya különbséget tesz jó és hibás között, és amint elmédben arra a határozott következtetésre jutsz, hogy csak Egyetlen Erő létezik, csodák fognak történni életedben. 



Azt, hogy mit szeretnél életedben megvalósítani, tűzd ki célul és adok hozzá egy könnyítést, egy eszközt, mellyel a pozitív dolgokat erősítheted életedben, hogy manifesztálódjon. Ha többet szeretnél megtudni róla itt, olvashatsz és meg is rendelheted a saját személyre szabott programodat:www.gyogyaszat.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról