Földönkívüli evolúciós értelmek az ötödik korszakos kinyilatkoztatásban

 


Földönkívüli evolúciós értelmek az ötödik korszakos kinyilatkoztatásban  

 

Jézus azért tanított az Isten atyaságáról, valamint az emberek szellemi testvériségéről, mert az Isten atyaságán alapuló szellemi testvériség létének megértése és elfogadása nem csak a halál legyőzését teszi lehetővé az evolúciós eredetű személyiségek számára, hanem az örök fejlődés folyamatában való részvételüket is biztosítja.

Aki a földi élet létezésével kapcsolatban elfogadja az isteni akarat működését, és az Istent nem csak az élet forrásának, hanem következetesnek is tartja, annak alapos okkal kell feltételeznie azt is, hogyha a mi bolygónkon léteznek Istent felfogni képes értelmes lények, akkor ilyen értelmeknek más bolygókon is létezniük kell.

A földönkívüli evolúciós értelmek létezéséről nem venni tudomást kicsit olyan, mint amikor valaki az Istennel kapcsolatban ezt állítja: „lehet, hogy van, lehet, hogy nincs”. S pontosan így állnak hozzá sokan a földönkívüli evolúciós értelmek létezésének kérdéséhez is: „lehet, hogy vannak, lehet, hogy nincsenek.”

Miért van az, hogy az Isten, valamint a szellemi testvériség anyagi testű tagozatának létezését ma még oly könnyű tagadni arra való hivatkozással, hogyha nem látjuk az Istent és a földönkívülieket, akkor ők nem is léteznek?

A válasz egyszerű. Akik szerint értékesebb egy csel-nök, mint egy szabályosan választott elnök, azok a földönkívüli értelmes élet létezését is eltagadják a bolygónk nyilvánossága előtt.

Isten azonban szereti az igazságot, ezért megosztja a magára és a szellemi testvériségre vonatkozó tudást a korszakos kinyilatkoztatásai révén.

Ha a földönkívüli evolúciós értelmek képviselőit ma még nem is engedik a földi nyilvánosság elé állni, a korszakos kinyilatkoztatók ezt megtették. Így a munkásságuk révén az Isten és a szellemi testvériség létezésére vonatkozó ismeretek eljuthattak az emberekhez.

Mivel az Isten elleni lázadáshoz csatlakozó első korszakos kinyilatkoztató minden utána következő korszakos kinyilatkoztató tevékenységét gátolni igyekezett a bolygónkon, azért az ötödik korszakos kinyilatkoztatást nyomtatott formában tették közzé, ami nem csak azt teszi lehetővé, hogy a benne foglaltak minden kereső emberhez eljussanak, hanem azt is, hogy az a tartalom jusson el az emberekhez, amit közzé tettek.

Az ötödik korszakos kinyilatkoztatás őszintén oszt meg tartalmakat az Isten és a szellemi testvériség létére, működésére vonatkozóan. Azt pedig a tapasztalatai és a látásmódja birtokában mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ezek a tartalmak tények, vagy megalapozatlan közlések.

A következőkben igyekszem felsorolni azon tartalmakat, melyek az ötödik korszakos kinyilatkoztatásban a földönkívüli evolúciós értelmek létezésére és működésére vonatkoznak.

1) 0:0.5 „Világotok, az Urantia, a Nebadon helyi világegyetemet alkotó számos hasonló lakott bolygó egyike.”

2) 1:0.2 „A bolygórendszerek miriádjai mind azért teremtettek, hogy egykor majd számos különféle válfajú értelmes teremtmény lakja be azokat, olyan lények, akikképesek Istent megismerni, az isteni ragaszkodást elfogadni és őt viszontszeretni.”

3) 1:0.3 „A megvilágosult világok mind elismerik és imádják az Egyetemes Atyát, a teremtésösszesség örök megalkotóját és végtelen megtartóját.”

4) 1:1.2 „Az Egyetemes Atya sohasem kényszerít a világegyetemek értelmes, saját akarattal bíró teremtményeire semmiféle önkényes tiszteletet, előírásos imádatot vagy szolgai alázatot. Az idő és tér világai evolúciós lakóinak maguktól – a szívükben – kell elismerniük, szeretniük és önként imádniuk őt. A Teremtő nem hajlandó a szellemi szabad akarattal rendelkező anyagi teremtményeit kényszerrel vagy erőszakkal a maga oldalára állítani.”

5) A 1:1.3 „Teremtő a különböző világokon és a különböző világegyetemekben különféle neveket kap, melyek szellemi tekintetben mind ugyanazt jelentik, viszont a szavak és a jelképek mindegyike az adott teremtésrészbeli teremtmények szívében való elhelyezkedésének mértékét, mélységét tükrözi.”

6) 1:1.4 „Az egyik közeli csillagvilágban Istent a Világegyetemek Atyjának hívják. Egy másikban a Végtelen Megtartónak”.

7) 1:1.5 „A ti csillagvilági központotokban Istent úgy emlegetik, mint az Egyetemes Atyát, és a lakott világokból álló helyi csillagrendszeretek más bolygóin olyan nevekkel illetik, mint az Atyák Atyja, a paradicsomi Atya”.

8) 1:1.6 „Ivaros teremtmények lakta bolygón, olyan világon, ahol a szülői érzelmi indíttatások az értelmes lények szívében eredendően megvannak, az Atya kifejezés nagyon is találó és megfelelő név az örökkévaló Istenre.”

9) 3:0.1 „Az Isten Teremtő Fiai az ő személyének kifejezői az idő övezeteiben és a tér fejlődő világegyetemeinek keringő bolygóin élő gyermekei számára.”

10) 3:2.2 „A népek, bolygók és világegyetemek hosszan elnyúló evolúciós folyamatai a világegyetemi teremtők és segítőik tökéletes ellenőrzése alatt állnak, és az Egyetemes Atya örökkévaló céljának megfelelően mennek végbe, az Isten végtelenül bölcs tervéhez illeszkedve, annak rendje szerint és azzal összhangban.”

A számmal jelöltidézetek és tartalmak forrása: https://urantia.hu

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A lyrai csillagmagok