Földönkívüli evolúciós értelmek az ötödik korszakos kinyilatkoztatásban

 


Földönkívüli evolúciós értelmek az ötödik korszakos kinyilatkoztatásban  

a) Az emberiségnek nem helyes úgy várnia a földönkívüli evolúciós értelmekkel való találkozásokat, hogy majd ők fogják elhozni a gondtalan életet, vagy a mennyországot a Földre. A korszakos kinyilatkoztatók által elénk tárt mennyország, az anyagi testben, csak gondolkodásváltás és törekvés által jelenhet meg. Az egyén, vagy képes magában létrehozni és fenntartani a mennyország békéjét, a benne élő Gondolatigazító segítségével, vagy a személyes mennyország nem jön el, illetve nem marad nálunk, mert azt nem lehet kívülről senkire sem „ráönteni” vagy „rákötözni”.

Ha az emberiség követte volna, az isteni fejlesztési rendet, akkor gond nélkül felkészülhettünk volna a földönkívüli evolúciós értelmekkel való találkozásokra, sőt az ilyen találkozások már rég nyilvánosak lennének.

Ahogy a korszakos kinyilatkoztatóknak, úgy a fejlett földönkívüli fajok képviselőinek sem az a feladata, hogy kiszolgálják egy fejletlenebb bolygó evolúciós úton kialakult értelmes faját.

A korszakos kinyilatkoztatóktól azt láthatjuk, hogy elsősorban az emberek értelmi és szellemi fejlődését segítették. Azt, hogy maguk tanulják meg kezelni és megoldani a fejlődésük során jelentkező problémákat. Annak idején, a földművelésre és az állattenyésztésre is azért tanították a korabeli embereket, hogy a fejlődés következő lépcsőfokára lépve, az ellátásukról maguk tudjanak gondoskodni. Nem halat adtak tehát, hanem halászni tanítottak.

Bizonyosan lesznek olyan, magasan fejlett barátaink, akik segítenek majd eligazodni a számtalan földönkívüli faj között, hogy melyik fajtól mi várható, melyek a barátságos, megbízható fajok és melyek azok, akik bár képesek az űrutazásra, de még keresik a saját útjukat és nem tisztelnek más fajokat annyira, mint amennyire szeretnék, hogy más fajok őket tiszteljék. Pedig világegyetemi viszonylatban is az a helyzet, hogy az érdemel tiszteletet, aki a tevékenységével másokat is emel, önállóságra és jóra ösztönöz.

Egy biztos, azokra az űrutazó fajokra, amelyek már túlhaladtak a fény és élet korának harmadik szakaszán, bizonyosan számíthatunk.  

A megértésre törekvés és az együttműködés, azért fontos az emberek egymás közötti viszonyaiban, mert ilyen kihívásokat is hordoznak majd, a legkülönbözőbb kinézetű földönkívüli evolúciós értelmekkel való találkozások.

Persze bízni – amint az emberek esetében is – csak abban érdemes, aki erre a bizalomra rászolgált.

Amint az evolúciós bolygókon, a korszakos kinyilatkoztatók képviselik, az emberek által választható isteni igazságot és erkölcsöt, úgy a bolygóközi kapcsolatok terén, az isteni bölcsesség és akarat gyakorlatias képviselői, a szellemileg is magasan fejlett evolúciós fajok.

Ami törvények és szabályok szerint működik, az nincs felügyelet nélkül a Mindenségben. A bolygóközi kapcsolatok szabályrendjének megalkotása, már jóval azt megelőzően megtörtént, hogy az emberi faj csatlakozni fog, az értelmes fajok galaktikus közösségéhez. Előfordulhat, hogy e szabályrend alapelvei között, ott szerepel a következő is:

- Ne tegyétek azt más bolygók értelmes fajaival, amit nem szeretnétek, hogy a nálatok fejlettebb fajok veletek tegyenek!

Ha pedig az emberi faj a fejlődésben tovább lép, akkor részese lehet, a magasan fejlett evolúciós fajok testvéri közösségének, akiknek az alapelvei között remélhetőleg, a következő tartalmak is megtalálhatók:

- Az Isten, szellemi célt kínáló Atya, az evolúciós fajok személyeire, számára, akár tudják ezt, akár nem.

- Az evolúciós fajok személyei, a fejlődési szintjüktől függetlenül, egymásnak a testvérei.

- A halállal, nem szűnik meg az evolúciós fajok személyeinek egymás iránti felelőssége, hanem minden túlélő számára nyilvánvalóvá válik.

b) El tudják-e érni a bolygónkat, űrutazó földönkívüli evolúciós értelmek? Látogattak-e már hozzánk korábban földönkívüliek? E kérdésekre a választ mindenkinek magának kell megadnia. A jelen helyzetben úgy is csak az igaz és hiteles mindenki számára, amit az ismeretei, netán a tapasztalatai alapján, e témában gondolni tud.

A földönkívüleik létére, vagy jelenlétére vonatkozó emberi felfogás, nem hit, vagy találgatás kérdése. Aki veszi a fáradtságot és átnézi a hozzáférhető adatokat, beszámolókat, fényképeket és megnézi az ezzel kapcsolatos filmfelvételeknek legalább egy részét, elég egyértelmű választ tud megfogalmazni a maga számára, a földönkívüli űrutazók létére, vagy jelenlétére vonatkozóan.

A bolygónkon nem csak az Isten létére és a vele való kapcsolat értékére vonatkozó tapasztalat megszerzése igényel személyes időt és törekvést, hanem az arra irányuló válasz megtalálása is, hogy van-e értelmes élet más bolygókon, és az onnan érkezők, látogattak-e, látogatnak-e bennünket.

- Akár elfogadja valaki a földönkívüli űrutazók létezést – sőt jelenlétét – akár nem, az mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy a bolygónkat nem foglalták el, egy galaktikus támadás keretében. Különben Jézus sem jöhetet volna a Földünkre… - Az is nyilvánvaló, hogy az űrutazó fajok, nem hirdetik harsány módon azt, hogy létezünk, itt vagyunk. Finoman persze jelzik, de úgy, hogy közben tisztelik azokat is, akik nem kívánnak velük foglalkozni.

A bolygónkon, az Isten elleni lázadásból kinőtt háttérhatalom, egy gazdasági erőfölénnyel bíró kisebbség, önbecsapásán alapszik, melynek eredménye, a szellemi önfeladás. Ezért e csoport számára – mely a szabadságot teljesen félreértelmezi, és felelősség nélkülinek gondolja – az a természetes, hogy a többséget is becsapja és kihasználja. Ezért nem nyilvánosak jelenleg, a földönkívüliekre vonatkozó ismeretek sem.

Ezen írástól, a földönkívüli evolúciós értelmekre vonatkozó közlések esetében, az idézetek számozásakor feltüntetem az eredeti angol szövegre utaló számjelzést is.

41) Ha egy atom felépítése, rendet és szabályokat mutat, akkor az anyagi mindenség felépítése sem lehet rend- és szabálynélküli.

Már volt szó arról, hogy a Mindenség legkisebb csillagászati léptékű igazgatási egysége: a csillagrendszer. Egy kifejlett állapotú csillagrendszer ezer evolúciós bolygót foglal magába. A csillagrendszernél magasabb szintű igazgatási egység a csillagvilág. (166.3) 15:2.4 „Száz csillagrendszer (mintegy 100.000 lakható bolygó) alkot egy csillagvilágot.”

42) A csillagrendszer és a csillagvilág után a következő nagyobb igazgatási egység a helyi világegyetem.  „Száz csillagvilág (mintegy 10.000.000 lakható bolygó) alkot egy helyi világegyetemet.”

A mi helyi világegyetemünk neve: a Nebadon, melynek teremtő és irányító ura: az a paradicsomi Teremtő Fiú, akit mi Jézus néven ismerünk. Ő az, aki a világegyeteme feletti, teljes főhatalom elnyerése előtt, egy tapasztaló és kinyilatkoztató alászálláson vett rész a bolygónkon. Olyan alászálláson, melyben a világegyeteme többi, 9.999.999 evolúciós bolygójának nem volt és nem lesz része. Persze, ezek a bolygók is részesültek, illetve fognak részesülni korszakos kinyilatkoztatásokban, de ezen bolygók lakóinak egyike sem fog találkozni, az ő anyagi testüket felöltő, Teremtő Fiúval.

Úgy látszik, hogy Jézus megítélése alapján, az Atya elleni lázadás miatt, mi voltunk a legjobban rászorulva, erre a személyes ajándékra.

43) A Mindenség következő nagy alapegysége a kisövezet.   „Száz helyi világegyetem (mintegy 1.000.000.000 = egymilliárd lakható bolygó) alkotja a felsőbb-világegyetemi kormányzás kisövezetét”.

44) A kisövezetet a nagyövezet követi.   „Száz kisövezet (mintegy százmilliárd = 100.000.000.000 lakható bolygó) alkot egy nagyövezetet.” A jelenleg lakott és majdan lakható bolygók, ilyen nagy száma hihetetlennek és ezért lehetetlennek tűnik a mai földlakók előtt. Azonban azt a tényt, hogy mi létezünk, pontosabban törvényszerűen létezünk, a Mindenség méreteivel együtt és a törvényszerűségek egyetemes érvényesülése mellett kell és szabad értelmezni. Bár az anyagi Mindenség felépítése, viszonylag könnyen elképzelhető, a korszakos kinyilatkoztatásban közöltek alapján, azonban a keringő anyagcsoportok egymáshoz viszonyított elhelyezkedésének megértése, nem pótolja azt a hiányosságunkat, hogy az egyes világegyetemi igazgatási egységek térbeli nagyságát, még csak közelítőleg sem tudjuk felfogni és elképzelni, ugyanis ilyen térbeli méretek, a mi hétköznapi életünkben egyáltalán nincsenek.

45) Tehát az eddig megismert csillagászati méretű igazgatási egységek: csillagrendszer → csillagvilág → helyi világegyetem → kisövezet nagyövezet. A nagyövezetet követő csillagászati egység →  a felsőbb-világegyetem.   „Tíz nagyövezet (mintegy 1.000.000.000.000 = egybillió lakható bolygó) alkot egy felsőbb-világegyetemet.”

46)   Hét felsőbb-világegyetem alkotja a jelenlegi szervezett nagy világegyetemet, mely megközelítőleg hétbillió lakható bolygóból, valamint az épített szférákból és egymilliárd lakott, Havona-szférából (a központi világegyetem egymilliárd, elsősorban szellem lények által használt bolygójából) áll.”

47) Tehát, nem számolva a Paradicsom Szigetét és az azt övező, központi világegyetem egymilliárd bolygóját, „a világegyetem-szervezési terv, az alábbi egységeket írja elő:

- Felsőbb-világegyetemek: 7 db. - Nagyövezetek: 70 db. - Kisövezetek: 7000 db. - Helyi világegyetemek: 700.000 db.   - Csillagvilágok:  70.000.000 db. - Helyi csillagrendszerek: 7.000.000.000 db.- Lakható bolygók:  7.000.000.000.000 db.

 „Mindeme becslések a legjobb esetben is csak közelítő adatok, mert állandóan fejlődnek új csillagrendszerek, más szerveződések pedig, kilépnek az anyagi létezésből.”

48)  Az Urantiáról, szabad szemmel látható csillagos terek, gyakorlatilag, a nagy világegyetem, hetedik részéhez, az Orvonton felsőbb-világegyetemhez tartoznak. A hatalmas Tejút csillagrendszer, alkotja az Orvonton központi magját, mely igen messze esik a helyi világegyetemetek határaitól. A napokból, a tér sötét szigeteiből, kettős csillagokból, gömbhalmazokból, csillagfelhőkből, csavarvonalú és egyéb csillagködökből álló halmaz, az egyedi bolygók miriádjaival együtt, egy zsebóraszerű, megnyújtott kör alakú csoportot alkot, mely a lakott evolúciós világegyetemeknek nagyjából az egy hetedét teszi ki.”

49)  „A térben keringő hatalmas anyagtömeg, részét képező kisebb bolygók, lassan tömegeket halmozhatnak fel. Gyarapodhatnak, meteorok becsapódásával és kisebb ütközések eredményeként is. Bizonyos térövezetekben, kedvező feltételek vannak, az ilyen bolygószületési formához. Számos lakott világ keletkezett így.”

50) (171.7) 15:5.12 „A sűrűbb halmazokból álló vidékeken, az ütközés nem szokatlan jelenség. Egy ilyen csillagászati méretű átrendeződést, óriási mértékű energiaváltozás és anyagátalakulás kísér. A halott napokkal való ütközés, különösen nagy hatással van, a messze ható, energialüktetések kialakulására. Az ütközésből származó tömegrészek gyakran, a halandók által lakható bolygók kialakulásának, anyagi magját alkotják.”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A lyrai csillagmagok