A tökéletes mennyei-szellemi élet kiteljesedéséről, a túlvilágon.



A tökéletes mennyei-szellemi élet kiteljesedéséről, a túlvilágon.

ISTEN HÁZTARTÁSA. III. Kötet.  Lorber Jakab (1800-1864) 

Lamek szemrehányásokkal telt válasza az Úrnak

Uram, felelte Lamek, hatalmadban nem kételkedek, hanem szeretetedben és ígéreteid hűségében! Mi-ként lehetsz Te jóságos hozzánk, teremtményeidhez, vagy gyermekeidhez, ha úgy látszik, abban leled örö-mödet, ha megölsz bennünket? 
Jobban szeretném, ha reám lehelnél, hogy örökre megsemmisüljek, mintsem hogy hosszú ideig ezen az átkozott földön éljek, keményen dolgozzam, és végül megölessem magamat Általad?! Te azt mondod ugyan, csak a testnek kell meghalnia, a szellem azonban tovább él! Én azonban azt mondom, miféle nyereség rejlik az ilyen életforma változásban, midőn először hozzá kell szokni a testi élethez, és ha ezt már az ember megszokta, megszerette, akkor titkon megjelensz, elpusztítod ezt az első életet, és tetszésed szerint egy másikat alakítasz ki, amely bizonyára szintén nem lesz különb az elsőnél! 
Látom, hogy változások barátja vagy, ezért nem bízhatok többé Benned! Lehelj reám, tehát mindenhatóságoddal, hogy hirtelen megszűnjek létezni és örökké se hívjál engem többé létre, akkor állandó dicsőítés illet meg Téged megsemmisítésemért! A folytonos változásokkal egybekötött lét azonban a legnagyobb átok minden teremtmény számára, ami Teremtőjét szórakoztatja, az elviselhetetlen teher számára!

400. Fejezet.Az Úr komoly rendreutasító szavai Lamekhez. 
Énok és Ádám szellemének bizonysága az ember örök életéről

Lamek e szavai után leereszkedett a tüzes felhő a Földre, az Úr láthatóan jelent meg abban Lamek előtt és komoly hangon mondotta:
Lamek, Lamek, fontold meg. Ki az, aki előtt állsz, s aki most veled beszél! Mit tettek veled gyermekkorodban Énok és Matusála, ha féktelen voltál? Lásd, vesszővel fenyítettek meg téged! Mondd meg puszta haragjukból, vagy igaz szeretetükből kifolyólag fenyítettek-e meg téged azok az atyák:
Erre csakis azt felelheted, az atyák igazi szeretetükből cselekedték ezt, másként ragadozó állatként növekedtél volna fel, és szörnyeteggé váltál volna! Így ítélsz önmagadban éspedig helyesen. 
Nos, úgy véled, Én nem vagyok olyan igazi, szeretettel telt Atya, amilyen Járed, Énok, Matusala volt? Lásd, ezek csupán az Általam kirendelt nevelőatyáid voltak, Én azonban az igazi, egyedüli, örök Atyád vagyok. Én nemzettelek, neveltelek, szellemed teljes szabadságában és Velem szembeni pajkosságaidért még sohasem fenyítettelek meg téged. Lásd, ennek az Én végtelen szeretetem, türelmem és irgalmam volt az oka, veled szemben! 
Most azonban azt mondom neked, ha továbbra is dacolni fogsz Velem, Én is fenyítő vesszőt veszek kezembe, s úgy bánok el veled, s minden hozzád hasonlóval, ahogyan az igazi atya bánik el engedetlen gyermekével! 
Előbb azonban meg akarom mutatni neked, azoknak a dicsőséges sorsát, akiket magamhoz szólítottam, hogy életed legmélységesebb alapjában felismerhessed, mi az Én örök célom gyermekeimmel! Az után azt is megmutatom majd neked, hogy a fékezhetetlen gyermekeket, akik, az Én szeretetteljes atyai gondoskodásomat teljesen félreismerik, a saját üdvösségük érdekében meg is tudom fenyíteni, s a legkonokabbakat örökre megfenyítem szellemben, ha nem akarják felismerni, hogy legszeretetteljesebb Atyjuk és érinthetetlen szentséges Istenük vagyok!
Most pedig tekints fel és mondd meg, mit látsz? Lamek erre felpillantott és az elhaltakat láta. Először Énok szállt le hozzá, s így szólt: te esztelen! Érints meg engem és győződj meg, hogy örökké élek, minden létváltozás nélkül! 
Lamek erre megtapintotta Énokot és nem észlelt rajta semmi változást, kivéve a tökéletes mennyei-szellemi élet kiteljesedést. Ugyanígy győződött meg a többieknél is.
Ádám ekkor így szólt hozzá: Lamek! Az az Atya legnagyobb jótéteménye, hogy leveszi szellemünkről, a megkísértő súlyos testet! Ennek előre örvendezhetsz! Ha földi szemeid előtt zordonnak tűnik fel a testi halál, annak, aki az Atya iránti szeretetben szólíttatik el, a legmagasabb fokú gyönyörűség! 
Lásd, szüleid szeretet-mámorában nemzettél, de a legmagasabb fokú szeretet mámorában válsz meg a súlyos testtől, s tökéletes, hatalmas, erőteljes, tevékeny örök életet élsz, s ennek gyönyörűsége semmiféle földivel sem hasonlítható össze! 
Amit a Földön megkezdettél, azt szellemi örök Földön, szellemben fejezed be! Ezért ne légy rest a föl-dön, mert még egy általad megérintett homokszem sem megy veszendőbe! 
Ezt én mondom neked Ádám, a te nemződ! Értsd meg ezt! Amen. 

401. Fejezet. Az átköltözöttekkel való beszélgetés folytatása. Lamek megtérése és bűnbánó beszéde. Az Úr szeretettejes szavai az atyai szív fájdalmáról, a gyermekek fenyítésénél. 
Lamek mint Énok helyettese

Lamek hasonlóképpen beszélt még Évával és még másokkal, akik a magaslatról és a síkságról kerültek át a túlvilágra. Mindennek során kézzelfogható és szemmel látható bizonyságot nyert arról, hogy a test halála utáni, szellemi élet, tökéletes valóság. 
Miután erről alaposan meggyőződött, gondolkozni kezdett ezen, milyen igazságtalanul vádolta meg az Urat, az Atyát és mennyire helytelen véleményt alkotott magában. Leborult tehát az Úr előtt és mélyen megrendülve sírva mondotta: Óh Istenem Atyám! Csak most látom be gonoszságom egész teljességét! 
Vak voltam, s nagy vakságomban úgy véltem, perlekedhetek Veled! Rettentő esztelenségemben, korlátokat akartam szabni a Te tevékenységednek, a legmagasabb fokú Szeretetnek! Azt akartam, hogy a Föld pusztasággá váljon, s az emberi nem kihaljon! 
Mindez azért történt, mert haragra lobbantam azok elszólítása miatt, akik kedvesek voltak számomra, habár inkább csak régi megszokásból, mint igazi szeretetből. Ha ugyanis igazán szerettem volna őket, nem keletkezett volna harag szívemben Ellened, mikor ilyen végtelen nagy boldogsághoz juttatod őket atyai szeretetedből. 
Óh Istenem, Uram, Atyám, most ismerem csak fel mennyire megérdemeltem büntetésemet! Büntessd meg tehát ezt az ostoba testemet a legkeményebben, legszentségesebb akaratod szerint, csak azt ne engedd meg, hogy szellemem teljesen tönkremenjen. 
Kelj fel fiam, szólt az Úr, úgy véled talán Nekem, a te szentséges, szeretetteljes Atyádnak kedvem telik gyermekeim megfenyítésében? Lásd, minden egyes csapás, amellyel téged sújtanálak, sokkal inkább fájna szívemnek, mint neked!
Neked is van fiad, akit életednél is jobban szeretsz, ha néha engedetlen, próbáld megfenyíteni, s magad is tapasztalni fogod, mennyivel nagyobb fájdalmat okozol ezzel magadnak, mint fiadnak! Ha az első csapást méred reá, már félsz, hogy fájdalmat okozol neki, s ha erre sírva fakad, szíved megakadályozza, hogy mégegyszer lesújts reá!
Fiad hamarosan elfeledi ezt a csekély fájdalmat, s atyai szeretetben mindjárt kibékülsz vele, de erre visszaemlékezve, hányszor mondod majd keserűséggel szívedben, fiam most jó, de mit adnék azért, ha sohasem fenyítettem volna meg.
Lásd, már igazi ember létedre is így cselekednél! Én azonban több vagyok embernél, mert Istened és igazi Atyád vagyok! Ezért nem büntetlek meg, hanem megáldalak téged! De azt is megmondom neked: - a Föld az Enyém. Munkáljátok meg későbbi gyermekeim számára és szaporodjatok tovább. Mert lásd, még számosan fogva vannak tartva az anyagban, s ezek sóvárogva várják megváltásukat!
Te pedig légy ezúttal Énok helyettese és tedd jóvá, amit eddig rosszul cselekedtél! Amen. 

402. Fejezet. Lamek aggodalma a régi isteni rend helyreállítására. Az Úr intelme a női testben rej-lő kígyó miatt. Az Úr, s az üdvözültek eltűnnek. A vének gyülekezete

Az Úr e szavai után fogadalmat tett Lamek arra, hogy az Úr segítségével lehetőleg újra helyreállítja a dolgok régi rendjét és gondoskodik arról, hogy ez utódainál is fennmaradjon. 
Tedd meg mindazt, amit megtehetsz, szólt az Úr, de ne vidd ezt kenyértörésig, mert sok önfejűség rejlik a népben! Ügyelj arra, hogy a kígyó ne hiúsítsa meg törekvésedet, mert a síkságon már megkezdte üzelmeit és nagyon finommá, simává alakította a nők testét!
Óvd tehát gyermekeidet a síkság gyakori látogatásától, nehogy beleessenek a kígyó csapdájába! Ezt minden időkre jegyezze meg magának, az egész Föld! Ha tehát, mindinkább fehérebb, finomabb, kívánatosabb lesz a nők teste, ha fedetlen fővel, arccal, kebellel járnak-kelnek. S ha sóvárogva környékezik meg a férfiakat. Ha az anyák folyton felcicomázzák lányaikat, ami pedig a sátán legravaszabb fogása. Ha a nők, kivetik a férfiakra hálójukat, akár mint feleségek, akár mint ágyasok. Ha a nők uralomra jutnak, a férfiak felett, testi bájaikkal, vagy világi kincseikkel, vagy előkelő származásuk folytán. Ha az egyébként alárendelt rendeltetésű női nem, megvetéssel tekint le a férfiakra, akkor halljad Lamek - a kígyó uralkodik gyalázatos módon, az ő nemében, a világ felett! 
Akkor - hallgass meg tovább - elhagyom a világot és meghagyom annak hatalmában, akinek behódolt! Megátkozok minden teremtményt, befogom a fülem, hogy ne halljam meg a nyomorultak siránkozását a Földön, s irgalmam helyett ítéletet küldök minden földi testre, s kiöntöm haragom áradatát minden országra, minden teremtményre!
Azt mondom neked, a Föld már nagyon belesüllyedt a saját romlásába. Menj tehát és hirdesd ki mindenütt, amit most mondottam neked! Szólítsd fel a népet, javuljon meg, másként nemcsak fiad tapasztalja majd, hanem részben magad is meglátod mi lesz a Földdel, ha teljesen visszavonultam tőle!
Szívleld meg jól e szavaimat és légy derék szolgám! Amen.
Lamek komoly gondolatokba mélyedve ment haza, s ott minden feljegyzett, amit az Úr mondott neki. Másnap összehívta a véneket, s tudatta velük az Úr szavait, és amit látott. 

403. Fejezet. Lamek híradásának kétféle hatása a népekre. Az alattomos anyagiasság a magaslat gyermekeinél. Lamek elkeseredése, s az Úr vigasztaló szavai.

Az összehívottak felismerték Lamek elbeszéléséből az igazságot és vidáman, szilárd hittel mentek el a négy égtájon lakó népekhez, s hirdették nekik, amit meggyőződésesen hallottak Lamektól.
Erre számosan megtértek, legtöbben azonban hitetlenek maradtak, s így szóltak: - ha ez igaz, akkor nem látjuk be miért nem nyilatkoztatta ki ezt nekünk is az Úr, miként Lameknek! Hiszen mi is ugyanolyan emberek vagyunk, mint Lamek és mi is Ádámtól származunk, mint ő!
Hiszünk abban, hogy egy kérlelhetetlen Isten uralkodik felettünk, a saját tetszése szerint! Ez elegendő nekünk, s mi szükségünk van ehhez még fenyegetésekre is! Ahhoz, hogy végül a fűbe kell harapnunk, elegendő a hit is. Hogy azonban ezen kívül még rettegjünk is Istentől, aki egyebet sem tesz, mint csak öldököl bennünket, az merőben ostobaság lenne minden világosan gondolkodó ember előtt. 
Egyél-igyál, s mennél kellemesebben töltsd el idődet, ez legyen a mi jelmondatunk, mert azért, ami oly rejtelmesen és bizonytalanul következik a halál után, egy rothadt almát sem adunk! Ha tényleg van valami ebben a dologban, nyilatkoztassa ki nekünk Jehova, ugyanúgy, mint Lameknek, mert mi is emberek vagyunk! Ha pedig ezt nem teszi meg, mi sem sokat törődünk Vele!
Ti, akiket nem Isten, hanem Lamek küldött hozzánk hihettek, amit akartok, s a ti esetleges meggyőződéstek csak annyit számít előttünk, mint egy üres kör.
A síkság miatti intelmen csak nevetni tudunk. Ha ott valóban csodaszép nők vannak, s azokat könnyedén megszerezhetjük magunknak, a fejünk lágyára kellene esnünk, ha nem hoznánk el őket a magunk számára! Hiszen még ez a legjobb, amiben része lehet az embernek ezen az ostoba világon!
Ha ez nem tetszik Jehovának, rendezze be másként, amíg azonban így kell élnünk, valóban eszteleneknek kellene lennünk, ha semmiért lemondanánk erről, s mi még jó az élethez. Távozzatok tehát el tőlünk, Lamek hívő hírnökei, s a jövőben kíméljetek meg bennünket, mert mi úgyis tudjuk, mit kell tennünk!
Ezek voltak tehát Lamek előbbi viselkedésének gyümölcsei. Midőn Lameknek hírül adták küldöttei ezeket a nyilatkozatokat, nagyon elkeseredett, s nem tudta mihez fogjon!
Az Úr azonban így szólt hozzá: - Lamek már megmondottam neked, hogy ne erőltesd a dolgokat. Aki tehát ellenkezik, hadd menjen, ahová akar! Végül az ilyen is visszatér hozzánk, s akkor majd néhány szót váltunk vele az örökkévalóságról! Így legyen tehát!
A síkságbeli nők dolgában pedig menjen oda, aki akar, s nyerjen meg maga számára egy nőt! Arról majd gondoskodunk, hogy azzal együtt ne lépjen többé a magaslatra! Nyugodj meg tehát, s maradj meg a jókkal együtt az Én szeretetemben mindörökre! Amen. 

404. Fejezet. Az Úr beszéde a hűek és hűtlenek lényiségéről. 
A szórakozni vágyók javíthatatlanságáról

Lamek szíve mélyéből hálát adott az Úrnak a tanításért, majd megkérdezte, ne gyűjtse-e maga köré a hűeket.
Hagyd ezt úgy, mint most van, szólt az Úr, mert aki igazán hűséges, az a Rólam teljesen megfeledkező legléhábbak között is hűséges marad!
Ha pedig nem igazi a hűséges, akkor a szűk kör is alig használ neki valamit, az örök életre! Ha hívek között van, úgy cselekszik, mintha maga is az volna, a hűtlenek között pedig, úgy cselekszik, mint azok. Ha veled beszél, csak azt mondja, amiről tudja, hogy tetszésedre szolgál, a hűtlenek között azonban szennyes világi beszélgetést folytat. 
Lásd, ilyenek könnyelmű emberek és szöcskék gyanánt ugrálnak Isten és a halál között! Ezeknek nincsen életnedvük, amelyben élő Igém magva kifejlődhetne. Mindez pedig azért nincsen meg bennük, mert ezt nem is akarják, s könnyelműségük sokkal kedvesebb nekik, mint a kegyelemben megszilárdult létük.
Az ilyen emberek, csak nehezen javíthatók meg, vagy egyáltalán lehetetlen is őket megjavítani. Ha azt akarod, hogy gonoszak legyenek, helyezd őket a gonoszok közé, ha vidámaknak akarod őket látni, a vidámak közé, ha jóknak, helyezd őket a jók közé, s ha bölcseknek, a bölcsek közé!
Ha azonban egyedül hagyod őket, kétségbeesnek unalmukban, mert saját életük nincsen, ezért szórakozásra vágyakoznak. Egy nekik megígért szórakozásért, bizonyos ideig, némi tevékenységre is késztetheted őket. De vondd be őket a szűkebb körödbe, ahol nem akad számukra szórakozás, akkor az első napon, rőfnyi hosszú arcot vágnak, másnap már zúgolódnak, s harmadnap elillannak. 
Szívüknek ez a jeligéje: dolgozzunk, ha éppen kell, de olyan legyen a munka, hogy örüljünk annak, s utána megfelelő szórakozásban legyen részünk! Ha ez hiányzik, akkor köszönjük az ilyen munkát! Szórakozásra okvetlenül szükségünk van! Igémet is meghallgatják, ameddig örömüket lelik benne, de az Igéből eredő eleven tevékenységnek nyomát sem találhatod náluk. 
Az ilyen emberek, mindenre képesek, jóra, rosszra egyaránt, amíg szórakoztatja őket, de ha ez utóbbi hiányzik, minden élettelen számukra. Ennek pedig az az oka, hogy nincsen saját életük, mivel azt már előzőleg eltékozolták, és mert meg sem tanulták a tevékenykedés értékét, hanem a szórakozásukba vetették magukat, feladva minden önállóságukat, szabadságukat, s ezzel tulajdonképpeni életüket!
Hagyjuk tehát a hűségeseket, ahol vannak. Ők úgy sem hagynak el bennünket és a hűtleneket is hagyjuk, mert ők mindenkor ellenünk lesznek. A könnyelműeket, csak engedjük akadálytalanul garázdálkodni és az élettelen időszak, majd végezni fog velük idejében.
Ítélkezni sem kell felettük, mert csupán árnyképek, mától holnapig tartó, múló jelensége, hagyjuk meg tehát nekik rövid ideig tartó kedvtelésüket. Ez az Én akaratom! Ti hűségesek azonban maradjatok meg az Én szeretetemben, mert abban örökké sem szűnik meg létetek! Amen.

405. Fejezet. Lamek és Matusála párbeszéde. 
Aki a világban jobban szeret valamit Istennél, az nem méltó Istenre

Az Úrnak e kinyilatkoztatása mélységes gondolatokra késztette Lameket, majd a még életben lévő Matusala atyához ment, s közölte vele, amit az Úrtól hallott.
Ennek hallatára Matusala aggodalmaskodni kezdett a saját örökélete miatt, s így szólt szívében - ha ez így van, akkor szövetséget kötök szememmel és semmit sem akarok többé látni a világban, ami a legkevésbé is gyönyörködtetne, s elzárom fülemet minden világi hang elől. Legnagyobb gyönyörűségem ezen a világon a gyermekeim és hűséges feleségem!
Így szólt Lamekhez: Fiam, megvizsgáltam szavadat és helyeseknek találtam azokat. Ezért szövetséget kötöttem szememmel, fülemmel, mely szerint semmit sem akarok ezen a világon látni és hallani, ami legkevésbé is gyönyörködtetne engem.
De mit tegyek akkor gyermekeimmel és hűséges feleségemmel, aki a legnagyobb gyönyörűségem ezen a világon!  
Lamek erre rövid ideig gondolkozott, majd az Úr sugallatára így szólt Matusálához: - halljad atyám! Így szól az Úr, a mi örök Istenünk és szentséges Atyánk: - aki bármit is jobban szeret ezen a világon, mint Engem, az nem érdemel meg Engem, tehát nem szeretheted őket, Nálamnál jobban, ha méltó akarsz lenni hozzám! 
Mindezért, amit nekem áldozol fel, ezerszeresen kárpótollak egyszer, az örökélet országában. Mindenki maradjon meg annak aki, s ahol van, s áldozzon fel Nekem mindent szívében, akkor reá tekintek, s örökre magamhoz veszem őt! Amit azután ebben a Velem való kapcsolatban cselekszik, az mindörökre életére szolgál neki!
Akkor ugyanis, szellemem benne lakozik, s átváltoztatja az embert. Az élet akkor igazi életté, a szeretet igazi szeretetté válik, még a holt is felébresztetik az örök életre. Az ilyenek minden kedvtelése igazolva legyen Előttem, mert számukra minden az örökélet gyarapítására szolgál, az Én végtelen szeretetemből, irgalmamból, kegyelmemből! 
Velem minden kapun áthaladhat az ember, mindent élvezhet, mert szellemem mindent életté alakít át benne! Nélkülem azonban egy fűszálat se szakítson le senki, mert testileg, valamint szellemileg halálát okozhatja, ha úgy érinti meg szellemével, hogy abba helyezi szeretetét! 
Lásd, Matusala atyám, ekként hangzanak az Úr szavai. Ha pedig ezt már tudjuk, akkor könnyen lehet ezen a Földön élni. Megmaradunk azoknak, akik vagyunk, s ahol vagyunk, s mindent áldozatul hozunk Neki, amihez szívünk úgy ragaszkodik, hogy eltávolít bennünket Tőle. Akkor elnyerjük az Úr élő szellemét, s azzal mindent élvezhetünk, miként az Úr most kinyilatkoztatta nekünk! 
E szavak megnyugtatták ugyan Matusálát. 

Imádság: 

Istenünk, Te időt ajándékozol nekünk. és föltárod előttünk, életünk értelmét. Segíts, hogy napjainkat, számba tudjuk venni. Kérünk, segíts, hogy fölépíthessünk, egy emberibb és boldogabb világot, amelyben nem a pillanatnyi érdekek, hanem az örök értékek, határozzák meg az emberek cselekedeteit. Add, hogy tudjuk megosztani mindazt, ami jót és szépet birtokolunk. Add, hogy ne ragaszkodjunk a mulandó dolgokhoz, és szívünk Tebenned váljék gazdaggá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról